El govern del PSOE Alcoi proposa un model de bus en contra dels interessos dels alcoians

El govern ha malbaratat el servei durant anys amb autobusos vells i contaminants perjudicant la ciutat i la ciutadania. Ara planteja un projecte continuista i conservador que no aborda un canvi de model de transport necessari. No es planteja tampoc la recuperació del servei ni fer cap auditoria del servei oferit per l’empresa durant aquests 22 anys.

Davant de l’aprovació d’una tercera pròrroga i d’un projecte continuista i conservador per a la gestió privada del servei de transport públic per part del govern del PSOE amb el suport públic de la dreta alcoiana, Guanyar Alcoi ha volgut defensar els drets de la ciutadania d’Alcoi al plenari celebrat este 14 de juliol. Els fonaments d’esta denúncia han estat clarament exposats pel seu regidor Pablo González:

  • negligència per part del PSOE per permetre 3 pròrrogues tot i que fa 22 anys que es coneixia quan acabava el contracte.
  • no haver abordat la remunicipalització del servei quan hi ha innombrables evidències de la conveniència per als interessos dels veïns i veïnes d’Alcoi.
  • haver permés la degradació del servei durant anys sense canvis importants amb autobusos vells i contaminants i sense voler realitzar ara cap auditoria.
  • i, finalment, validar el discurs de la dreta que aposta per no canviar un model actual de transport que perjudica a la qualitat de vida de la població.

Per a González s’ha plantejat un nou servei sobre la base de ser continuista i conservador, de gastar-se el menor volum de recursos possibles i això, inevitablement, ha suposat limitacions al servei que necessitem els alcoians i alcoianes i, per tant, un servei que comença ja de manera deficitària. «És una mostra més de la mala sort que tenim a Alcoi amb el govern de Toni Francés i Jordi Martínez. Han decidit fer polítiques poc ambicioses que acaben anant a la contra de les persones, tot, perquè creuen que els beneficia electoralment. I en el servei de bus ho tornem a veure: un servei conservador que no canviara el model de transport, sense fer cap auditoria, privatitzant i donant ales a la mala praxi democràtica, que beneficia a l’empresa i no als veïns i veïnes. No ens mereixem un govern així. I és una llàstima perquè pensem que tampoc els votants del PSOE mereixen que malbaraten la seua confiança en un govern que al final acaba fent polítiques neoliberals, com el PP.»

D’altra banda, Guanyar ha volgut incidir en les propostes que han fet per a la millora del servei de transport urbà i que el govern de Francés i Martínez no ha acceptat:

Recuperació del servei per tal de gestionar-lo directament i obtenir beneficis econòmics, estalviant-se els beneficis empresarials, per exemple, i millorar també el control i la transparència del servei.

  • El servei del transport urbà ha de formar part d’una política de mobilitat ampla i seriosa on l’objectiu primordial ha de ser desincentivar l’ús de l’automòbil privat. No es poden fer actuacions puntuals i deslligades.
  • En 2022 no podem acceptar com un èxit un descens del voltant del 30% de les emissions en el servei de bus. Si s’haguera renovat la flota quan tocava ja haguérem rebaixat les emissions abans.
  • Més servei als centres educatius perquè s’ha d’evitar que s’accedisca amb automòbils privats pel bé de la seguretat i salut dels més joves. En aquest sentit, Guanyar va demanar fa mesos serveis d’atenció i cura perquè xiquetes i xiquets puguen emprar el servei de bus de manera autònoma i segura així com entorns escolars lliures de cotxes.
  • Línies directes als polígons industrials amb una elevada freqüència i horaris adaptats als horaris dels treballadors i treballadores.
  • Prestar servei consolidat al poliesportiu i no com una provatura. Són moltes les persones que han reclamat aquest servei, fins i tot en plenari. I s’ha de tindre molt poca vista per a no entendre que és un servei bàsic.
  • Guanyar planteja també altres propostes com parades a demanda quan es fa fosc, regular interseccions per a prioritzar el transport públic, coordinació amb aparcaments dissuasius als afores amb línies llançadores, parades en bones condicions per a no fer de l’espera un suplici.

Com clou Pablo González: «Al final es tracta d’invertir les prioritats, promoure polítiques per a reduir el cotxe a la ciutat i promoure simultàniament la mobilitat a peu i amb transport col·lectiu, però veiem que no hi ha un model alternatiu de mobilitat i el que es fa són actuacions puntuals i deslligades. Perquè el PSOE el que defensa són els seus interessos partidistes i no el bé comú d’esta ciutat.»

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba