Unides Podem – Esquerra Unida demana la compareixença del nou president de Ports de l’Estat a les Corts Valencianes

Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta d’Unides Podem-Esquerra Unida, ha presentat per registre d’entrada en les Corts Valencianes la sol·licitud de compareixença.

La diputada i portaveu adjunta d’Unides Podem – Esquerra Unida, Estefania Blanes, ha presentat a la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports de les Corts Valencianes una sol·licitud perquè el nou president de Ports de l’Estat, Álvaro Rodríguez Dapena, comparega en esta comissió.

La sol·licitud pretén que Rodríguez done explicacions sobre l’ampliació del Port de València, després de negar a la Generalitat el projecte definitiu que l’Autoritat Portuària de València (APV) va remetre per a la seua aprovació. El president de Ports de l’Estat ha negat aquesta documentació a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica en considerar que “la competència és exclusivament de l’Estat”. Blanes recorda que els efectes negatius que l’ampliació del Port podria tindre directament sobre el paratge mediambiental del Parc Natural de l’Albufera, que abasta la làmina d’aigua protegida per la Xarxa Natura 2000, ubicada enfront de les platges d’El Saler, sí són competència de la Conselleria autonòmica i, per tant, demana transparència al president de l’organisme portuari estatal.

Blanes insisteix en el rebuig del grup parlamentari al projecte d’ampliació del port de València en un context d’emergència climàtica: “frena la regeneració de costes, danya l’Albufera i destrueix part del territori i patrimoni natural valencià”. A més, ha considerat que cal repensar el model econòmic del port perquè va unit a un nou model de ciutat. “Volem un nou projecte que integre el port, les infraestructures noves que necessita i que sobretot, que no done l’esquena a la ciutadania de València”, afegeix.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba