Guanyar reclama que el govern de Francés deixe la propaganda i es comprometa amb l’educació de qualitat

El pròxim 18 de novembre hi ha eleccions a consells escolars als centres educatius d’Infantil i Primària del País Valencià. Per a Guanyar pot ser un bon moment per a repensar la seua funció i apostar, com a ciutat educadora, en que funcionen com a veritable organisme de participació i enfortiment de la comunitat educativa. En aquest sentit es reclama des de la plataforma municipalista que el representant municipal en cadascun dels consells dels centres siga la persona més adient i no el regidor de torn: o un membre de la corporació municipal, o un representant del cos tècnic de l’Ajuntament o bé un membre destacat de la ciutat per la seua trajectòria i compromís amb l’educació. Per a la regidora de la formació Sandra Obiol: «hem de començar a pensar en una societat moderna i compromesa amb el bé comú, no amb el bé del partit que governe. I organismes com el consell escolar de centre no pot servir per al govern de Francés, com passava amb el PP, com un element de control polític i propaganda. Un govern preocupat pel futur del seu poble, estaria molt preocupat i ocupat per l’educació. I això significa voler i saber implicar a tothom en la tasca de construir la millor ciutat educadora».

Segons la Llei Orgànica d’Educació es preveu la presència d’un representant municipal en els Consells Escolars de tots els centres sostinguts amb fons públics. La Federació Espanyola de Municipis i Províncies i el Ministeri d’Educació van editar una guia-manual de consulta anomenada «El Representante Municipal en los Consejos Escolares de Centro» en la que a l’hora de parlar dels representants als consells planteja un punt en el qual diu: «El Alcalde, con la oportuna aprobación del Pleno, nombra a los representantes municipales en los Consejos Escolares.» I continua assenyalant: «El Ayuntamiento puede estar representado en los Consejos Escolares de los centros públicos y concertados del municipio por un Concejal o bien por cualquier otra persona oportunamente designada como representante, aunque no pertenezca a la corporación.»

Guanyar Alcoi va demanar en el plenari d’octubre que el nomenament directe d’un regidor de govern que es fa fins ara es repensara i canviara a una opció més ajustada a una societat democràtica del s.XXI que vol construir un lloc millor per a viure, amb l’educació al capdavant. Malauradament el govern de Toni Francés es va negar. Per a Obiol això és una mostra més del tarannà d’aquest equip de govern: «Francés i els seus estan més preocupats en controlar totes les esferes on es puga parlar de la seua gestió, perquè no tenen com a prioritat enfortir i millorar la societat alcoiana sinó guanyar eleccions. I fins que les veïnes i veïns d’Alcoi no entenguem que això no pot ser, que la nostra vida no pot dependre de decisions de partit, sinó que necessitem decisions i polítiques de ciutat no podrem avançar.»

Més informació: http://femp.femp.es/files/566-931-archivo/LIBRO.%20Representante%20Municipal%20en%20los%20Consejos%20Escolares.pdf

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba