Guanyar demana solucions definitives per a l’hospital

Un gran nombre de professionals de l’Hospital Verge dels Lliris han denunciat el deficitari estat en el qual es troba.

Les denúncies dels facultatius assenyalen la precarietat en la qual treballen i que afecta directament a la qualitat de l’atenció sanitària.

Demanen que el govern municipal organitze una mesa de treball de professionals, conselleria i ciutadania.

En les últimes setmanes ha esclatat un conflicte laboral a l’Hospital Verge dels Lliris que evidencia la precarietat de les condicions de treball dels facultatius del centre. Unes condicions que apunten a una minva de qualitat de l’atenció mèdica que rep la ciutadania amb llarguíssimes llistes d’espera, infraestructures insuficients i manca de personal suficient per a atendre a la població. Tot apuntava que eixe conflicte s’havia apaivagat després d’arribar a un acord per a cobrir les necessitats sorgides pels torns de vacances durant l’estiu, però un segon comunicat signat per 160 metges i metgesses ha deixat clar que el conflicte s’ha tancat en fals.

Per eixe motiu des de Guanyar Alcoi han volgut reclamar que més enllà de les declaracions institucionals que signe la corporació municipal es requereixen mesures fermes, urgents i que cerquen solucions a mitjà i llarg termini, deixant de banda les solucions provisionals que s’han vist en els darrers anys. Per a Pablo González, regidor de la plataforma, «el que descriu el text signat per moltes persones del cos mèdic de l’hospital ens deixa clar que la situació de l’hospital és especialment delicada i que això afecta clarament a les condicions laborals del seu personal i, en conseqüència, a l’atenció que reben els ciutadans i ciutadanes. Estan bé els actes simbòlics com els de l’altre dia al plenari però calen mesures reals. Per això demanem que des del govern municipal es promoga que les parts implicades s’asseguen al voltant d’una taula a enraonar i buscar les solucions al problema».

En aquest sentit Guanyar Alcoi demana que es constituïsca una mesa de diàleg on aplegar a totes les parts implicades: administració pública a través de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, els treballadors/es i la ciutadania.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba