Unides Podem-Esquerra Unida demana per a Castelló la FP de Logística-Portuària

La proposta per a la implantació del mòdul de Formació Professional Logístic-Portuari ha sigut presentada per Silvia Peris, representant d’Esquerra Unida en el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Castelló.

El Port de Castelló representa un centre logístic important per a totes les comarques del nord, i un focus d’inversions que fa arribar fins a l’interior de la província la seua influència. En els darrers anys el Port de Castelló s’ha situat com el quart port més important en tràfic de granels sòlids de tot l’Estat i actualment ja és el cinquè en tràfic d’importació i exportació, després dels quatre grans ports espanyols. Un epicentre que des de la formació d’esquerres es considera que s’ha d’aprofitar més per a la formació i inserció laboral de joves i personal interessat en desenvolupar el seu treball en l’àmbit portuari.

Tot i que la importància econòmica i la influència del port de Castelló ha anat en augment en els darrers anys, la presència d’aquest no ha impregnat en la societat de l’entorn en millores i oportunitats de manera directa. Icona d’aquest fet és en la nul·la oferta formativa reglada a Castelló per a joves en matèria portuària que ajude a la seua inserció laboral.

Des d’Esquerra Unida es considera justificat, pertinent i necessari que en la província que compta amb el 4t port en tràfic tinga formació de qualitat per a l’especialització en logística portuària i pesquera.

La implantació d’aquest mòdul busca pal·liar l’escassetat formativa en aquest àmbit en la província de Castelló, que a diferencia de València i Alacant estes províncies sí tenen oferta de formació reglada. Peris ha afirmat que “estem a la cua en formació especialitzada, necessària per al treball portuari i de la resta d’especialitats i tan sols alguns cursos impartits per l’Institut Social de la Marina representen l’oferta per a totes les persones interessades de totes les comarques del nord”.

A més a més, el grup municipal d’Unides Podem-Esquerra Unida a l’Ajuntament de Castelló va presentar conjuntament amb la resta de l’equip de govern una declaració institucional, aprovada en el Ple del 25 de març, per a sol·licitar la implantació de la FP marítim-pesquer-portuària en el mateix Port de Castelló

Botón volver arriba