Esquerra Unida denuncia la desatenció energètica dels Serveis Socials de Godella

Un any més, Benestar social no es va gastar tots els diners dels quals disposava i malgrat les repetides demandes d’associacions i persones, la Regidora Eva Sanchis (Compromís) es negà a donar cap ajuda de pobresa energètica. Les conseqüències d’aquesta decisió s’han patit en les últimes setmanes. No atendre la pobresa energètica demostra la seua falta de coneixença de la realitat que envolta a les persones en risc d’exclusió social, ja que quan no arribes a final de mes, allò que deixes sense pagar, sempre són les factures de llum, aigua, gas… fet que acaba provocant l’acumulació d’un deute considerable sobretot ara l’hivern que augmenta la despesa energètica. Els plans de pagament que ofereixen les empreses sols resulten factibles per a persones que han aconseguit un treball i sou digne, ja que una persona que cobra un subsidi de 450 euros, no pot destinar 70 euros mensuals a pagar deute. Així doncs, Esquerra Unida- Unides Podem demanem a la regidoria: Primer: que es gaste d’una vegada el fons de 10.000 euros que Aigües de València posà a disposició de l’Ajuntament per a impagaments de rebuts d’aigua, i que després de fer anar a les famílies afectades a serveis socials a negociar la condonació de sols una part del deute, mai s’aplicà. Segon, que es facen unes bases com cal per a otorgar ajudes de pobresa energètica a totes aquelles persones que ho necessiten i que no reben complements de pobresa energètica, que en són moltes. Tercer, la subscripció de convenis amb empreses subministradores que permeten l’aplicació de tarifes socials i així, les famílies en risc d’exclusió sols haurien de destinar el 10% dels seus ingressos a pagar subministraments.

El subministrament energètic és un bé necessari, imprescindible per a viure amb unes condicions de vida dignes. A Godella, hi ha pobresa energètica i no té cap sentit permetre aquesta situació, havent fons disponibles.

Botón volver arriba