Yayo Herrero inaugurarà les Jornades Construint i Alimentant Alternatives amb una reflexió sobre les crisis per la covid-19 i ambiental

La investigadora, una de les veus més influents de l’ecofeminisme, impartirà una conferència el dilluns 26 en el Menador

La segona edició de les Jornades Construint i Alimentant Alternatives arrancaran el 26 d’octubre amb una conferència de Yayo Herrero, referent de l’ecologisme i feminisme i que reflexionarà sobre les crisi ambiental i de la pandèmia Covid-19. Aquesta iniciativa, que organitza les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge de l’Ajuntament de Castelló, posarà en valor la necessitat d’impulsar formes de vida sostenible i la sobirania alimentària i reivindicarà polítiques públiques d’habitatge.

Yayo Herrero és considerada una de les investigadores més influents de l’ecofeminismw i serà l’encarregada de realitzar la conferència inaugural. Serà el dilluns 26 d’octubre en el Menador a partir de les 18.30, seguint-se les mesures de prevenció sanitària quant a distància de seguretat i aforament. També podrà seguir-se la xarrada pel canal You Tube de les jornades: https://www.youtube.com/channel/uci_0nuhkyhugnjwqdkjbtbw.

L’autora parlarà dels paradigmes verds i socials per a frenar el canvi climàtic i propiciar societats més justes davant la pandèmia. La conferència versarà amb el títol «Construint futur en temps de pandèmia».

Construint i Alimentant Alternatives es prolongarà fins al 15 de novembre amb diferents conferències, un taller de bioconstrucció i una obra de teatre. A excepció de la conferència inaugura, el taller i l’actuació teatral, la resta d’actes seran via streaming a través del canal de You Tube. Més informació i inscripció de les jornades en http://www.castello.es/web30/pages/generico_web10.php?id=val&cod1=14&cod2=1495. També a través de transicioecologica@castello.es .

El 29 d’octubre la Federació Valenciana de Cooperatives i el Col·lectiu Fecovi abordarà el model de cooperativa d’habitatge en cessió d’ús; mentre el 3 de novembre, Ecoperspectives i Fent Estudi coop. Destacaran la rehabilitació sostenible i l’eficiència energètica. El 5 de novembre serà el torn de la cooperativa El Rogle, que explicarà les iniciatives existents per a garantir el dret a l’habitatge.

El 10 de novembre, l’escriptora María Sánchez i Patricia Dopazo, de la revista Sobirania Alimentària, reflexionaran sobre ecofeminisme i noves ruralitats; i el 12 de novembre es posarà sobre la taula models de producció agroalimentari local amb les experiències dels parcs agraris de Fuenlabrada i el Baix Llobregat.

Així mateix, el parc Rafalafena acollirà un taller de bioconstrucció els dies 31 d’octubre i 1, 7 i 8 de novembre.

Construint i Alimentant Alternatives finalitzaran amb el teatre amb dansa «Ingovernables» de Atirohecho.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba