Rodríguez: “El Consell ha de ser valent i aprovar una Llei d’Igualtat Lingüística que garantisca l’ús del valencià en la funció pública”

EUPV participarà aquesta vesprada en la concentració convocada per Escola València en la plaça Manises

Càrrecs públics, dirigents i militants de la formació d’esquerres participaran aquesta vesprada a les 19:00 hores en la concentració convocada per Escola Valenciana en la plaça Manises, enfront del Palau de la Generalitat, per a demanar al Consell la implantació de la plena competència lingüística com a requisit per a accedir a la funció pública. Aquest acte es troba emmarcat dins de la campanya ‘Pels nostres drets lingüístics. Requisit ja!’, engegada en el marc de les ‘Trobades 2016’.

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha apuntat que des de la formació d’esquerra “sempre hem defensat que és una obligació exigir el requisit lingüístic per a accedir a la funció pública en totes les administracions del País Valencià, ho hem inclòs en tots els nostres programes electors i ho anem a seguir fent”.

Tal com defensa la ‘Plataforma pels Drets Lingüístics’, de la qual EUPV forma part, la introducció de la capacitació lingüística en totes les administracions públiques contribuirà al respecte als drets humans, alhora que afavorirà el procés de normalització de la llengua.

Per al dirigent de la formació d’esquerres, després de 30 anys de la LUEV (Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià), encara no s’ha aconseguit la normalització lingüística a el País Valencià, “i per açò en necessari que el Consell de passos valents per a avançar en aquest objectiu com és aplicar el requisit lingüístic per a l’accés a la funció pública, al costat d’altres mesures socials i educatives en defensa de la llengua i la cultura del valencià”.

A més, -ha afegit Rodríguez- “és urgent que la Generalitat es pose a la feina i aprove una Llei d’Igualtat Lingüística per a evitar que cap ciutadana o ciutadà se senta que s’estan vulnerant els seus drets humans per estar dirigint-se en valencià, ja siga en un ajuntament, un centre de salut, una biblioteca o un hospital, entre molts altres exemples”.

Finalment, el coordinador d’EUPV ha recordat que la competència lingüística en les dues llengües oficials forma part de la qualitat del servei públic i, per tant, “és una condició inequívoca i imprescindible per a poder exercir l’activitat laboral dins de les administracions públiques valencianes”.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba