EU exigeix al Consell que complisca els terminis del nou mapa d’infraestructures de col·legis públics

Rodríguez: “L’actual pla és insuficient i és necessari revisar-ho per a incloure a aquells centres que s’han quedat fora”

El recentment triat coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha qualificat com a “vergonyós” que els barracons en els quals està instal·lat el CEIP 103 de València hagen patit noves inundacions causades per les pluges d’ahir, fet que ocorre per tercera vegada en un mes i mig. “Aquest és tan sols un exemple més dels nombrosos centres educatius al llarg de tot el País Valencià que es troben en les mateixes condicions lamentables en uns barracons on a l’estiu pateixen les altes temperatures i a l’hivern les conseqüències de les pluges i el fred i, per tant, és una situació que el nou Govern autonòmic no pot continuar permetent”, ha assegurat el dirigent de la formació.

Rodríguez ha posat l’accent que aquest escenari, herència de l’època popular, no pot eternitzar-se estant en el poder un govern progressista. “El mapa d’infraestructures 2016-2019 és insuficient ja que no inclou molts centres educatius públics que porten anys esperant la construcció dels seus col·legis i, a més, la qual cosa fa és allargar l’agonia dels alumnes i alumnes i del personal que es veuen obligats a realitzar jornades senceres en unes condicions, en molts casos, molt difícils, sense oblidar la falta de seguretat d’aquests barracons”, ha assegurat el coordinador d’EUPV.

Per tot açò, -ha continuat David Rodríguez- “és necessari que es comence a executar el mapa d’infraestructures perquè com més prompte millor es puguen iniciar les obres i que, a més, es revise aquest pla i s’incloguen aquells centres escolars que porten anys esperant i no han sigut previstos”.

Finalment, el coordinador d’EUPV ha considerat també com a “escandalós” que el nou Govern autonòmic haja decidit que seguisca sent Ciegsa, empresa investigada en el marc del cas Taula, amb un passat de pèssima gestió i sobrecostos en les construccions educatives, la que porte endavant el pla d’infraestructures educatives.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba