Esquerra Unida lamenta que Sagunt entre en el circuit d’ajuntaments afectats per la corrupció del PP

David Rodríguez exigeix la dimissió de l’ex alcalde de Sagunt i diputat autonòmic, Alfredo Castelló

El portaveu del grup municipal d’EUPV en l’Ajuntament de Sagunt, Guillermo Sampedro, ha lamentat que el Consistori d’aquest municipi del Camp de Morvedre haja entrat en el circuit de les administracions locals investigades per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional per presumptes delictes de suborn i prevaricació durant les legislatures passades, governades pel PP. “Una vegada més queda demostrat que poc pit poden traure els populars de la seua gestió al capdavant d’aquest Ajuntament quan el registre realitzat hui pels agents de la UDEF el que evidencia és que, desgraciadament, també Sagunt va ser víctima de la corrupció”, ha assegurat l’edil.

Per la seua banda, el nou coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha afegit que davant la gravetat dels presumptes delictes que s’estan investigant, “considerem que el propi Alfredo Castelló, ex alcalde d’aquesta localitat i en l’actualitat diputat autonòmic del PP, hauria de dimitir del seu càrrec i, en cas de no fer-ho, que siga la pròpia presidenta del PP i portaveu del grup popular en les Corts, Isabel Bonig, la que li obligue a deixar la seua acta de diputat”.

Sampedro ha explicat que la UDEF ha estat cercant documentació de Secretaria General, de Patrimoni i Contractació, d’Activitats, de Medi ambient i d’Aigües de Sagunt, entre altres departaments. “És molt penós que Sagunt haja entrat en el mapa dels ajuntaments presumptament corruptes i si hi ha responsables polítics i algun haguera ficat la mà en les arques municipals ha de pagar per açò”, ha dit Sampedro.

A més, -ha continuat- el PP “va derivar molts assumptes a la Junta Local de Govern perquè no passaren per Ple la qual cosa impedia major fiscalització del govern, fet que EUPV sempre ha denunciat”.

Cal recordar que EUPV Sagunt va ser qui va denunciar en nombroses ocasions la privatització del cicle integral de l’aigua, que es va fer efectiva durant la passada legislatura, sense oblidar que també va demanar repetidament la compareixença d’Alfredo Castelló en el Ple de l’Ajuntament per l’aparició del seu nom en els papers de la Gürtel per quedar demostrat que els populars saguntins es van beneficiar d’aquesta trama almenys en dues ocasions durant la campanya i precampanya electoral de 2007.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba