Albiol: «Hem de seguir augmentant la pressió als carrers per a que el Consell Europeu done un no definitiu al CETA»

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol creu que les mobilitzacions en contra de l’Acord Econòmic i Comercial Global (CETA, per les seues sigles en anglés) entre la Unió Europea i Canadà estan donant resultats, després que el Consell decidira ahir ajornar de momento la signatura del tractat.

No obstant, l’eurodiputada sosté que «ningú deu confiar-se» i que la pressió al carrer ha de ser «d’una magnitud que els líders de la UE es vegen obligats a soterrar de manera definitiva el CETA. Que el Consell haja decidit ajornar aquest dimarts la signatura del CETA és una molt bona noticia, però no podem enganyar-nos: la lluita al carrer ha de continuar per fer veure als nostres governants que no volem els seus acords de lliure comerç».

Aquesta lluita, escenificada el passat dissabte mateix amb grans manifestacions a tot el continent i també a diferents ciutats del País Valencià en el marc de les campanyes contra CETA i TTIP, «ha de portar-se a un nivel superior. Hem d’aconseguir que la pressió del carrer siga d’una magnitud que no els quede més remei que soterrar per sempre l’acord», indica Albiol.

La portaveu d’EU a Brussel·les estima que el retard en la signatura es deu, a més de les mobilitzacions, al vet exercit pel Parlament de Valònia fa uns diez, i ha recordat que «aquest clamor popular deu anar també adreçat als nostres parlaments estatals, ja que són ells els que han de ratificar el CETA o no».

Per últim, Albiol remarca que «la mobilització des del País Valencià ha de ser especialment important, ja que per la nostra situación socioeconómica som un dels territoris que es poden veure més perjudicats per aquesta mena de tractats, els quals imposen criteris que beneficien les grans multinacionals en detriment de l’agricultura i la ramaderia, la industria tradicional i les pimes».

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba