SIXTO: “LA REOBERTURA DE RTVV HA D’IMPLICAR LA RECUPERACIÓ DELS DRETS LABORALS DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES”

Per al diputat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, és necessari recuperar la televisió valenciana pública, de qualitat i en valencià, però respectant els drets dels treballadors i treballadores.

Després de 31 mesos del tancament de RTVV, amb l’aprovació per part del PP de la llei de supressió del servei públic de ràdio i televisió dels valencians, es constata el fracàs de la gestió sobre la televisió pública i la situació dels treballadors per part del Govern Valencià.

“No podem permetre que es privatitze la radiotelevisió valenciana perquè això implicaria més precarietat laboral i, a més a més, incompliments electorals per part del Govern. Mentre foren oposició demostraren un tarannà negociador i denunciaren l’actitud del Partit Popular i ara deixen de costat totes aquestes exigències”, diu Sixto.

Per a Esquerra Unida és important que reobrir RTVV siga en unes mínimes condicions “amb mitjans suficients i una gestió austera per fer sostenible la prestació del servei públic, però per això abans s’ha de negociar amb els sindicats i el comitè d’empresa les mesures per a la readmissió i redimensionament de la plantilla d’acord amb les necessitats del servei públic, amb ple respecte als drets laborals”.

A més a més, cal assegurar mecanismes que permeten una televisió plural, feta en valencià, no governamental on puguen accedir en igualtat de condicions totes les organitzacions socials i polítiques amb presència al País Valencià. També des d’Esquerra Unida apostem per la producció pròpia com eina que puguen permetre uns continguts acordes amb el servei públic i que siga el suport necessari per a la indústria de l’audiovisual valencià.

“Volem, com sempre hem afirmat, una RTVV plural, pública i en valencià. I, per això, sempre estarem al costat dels ciutadans i ciutadanes i donant suport als treballadors i treballadores”, conclou Sixto.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba