EU PREGUNTA A LA COMISSIÓ EUROPEA SOBRE LES CONSEQÜÈNCIES DEL BREXIT PER ALS SECTORS TRADICIONALS VALENCIANS

La portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les Marina Albiol ha formalitzat una pregunta davant la Comissió Europea requerint sobre les conseqüències que el Brexit pot tindre sobre els sectors industrials i agrícoles del País Valencià, i les mesures que prensa impulsar la Unió Europea per garantir que l’eixida del Regne Unit no tindrà conseqüències negatives sobre els sectors econòmics tradicionals, ni es traduirà en efectes de major precarització dels seus treballadors i treballadores.

Marina Albiol remarca que la pròpia Unió de Llauradors ja expressava fa uns dies els seus temors sobre les possibles conseqüències negatives per al camp: «A ningú se li escapa que l’escenari que s’obre pot causar greus efectes en l’economia del continent, però aquestes podrien ser especialment negatives per als sectors tradicionals, més sensibles a possibles canvis geopolítics i que depenen en gran mesura del funcionament de les vendes exteriors. D’entrada, pot produir-se una devaluació de la moneda britànica que restarà valor a aquestes exportacions, i per evitar que aquestes pèrdues acaben repercutint en els segments més febles de la producció, els treballadors i treballadores o els productors agrícoles, seria positiu estudiar mesures per garantir que els propis sectors puguen absorbir l’impacte del Brexit».

La portaveu d’Esquerra Unida a l’Europarlament considera que «en comptes de negociar un conveni comercial amb el Regne Unit, és prioritari treballar en l’establiment de mesures per a que no siguen els ciutadans i ciutadanes en situació més vulnerable els qui acaben patint les pitjors conseqüències de la incapacitat dels dirigents comunitaris per fer de la Unió Europea un territori amb el qual s’identifiquen els seus habitants».

 

Nota: adjuntem pdf amb la pregunta formulada. Teniu a la vostra disposició arxiu d’àudio amb declaracions de Marina Albiol al següent enllaç: https://soundcloud.com/iueuropa/20160707-efectesbrexit

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba