EU denuncia a Brussel·les el macrofestival de la platja dels Peixets d’Alboraia

La portaveu d’Esquerra Unida al parlament europeu Marina Albiol ha presentat una pregunta davant la Comissió Europea per tal de denunciar la celebració d’un macrofestival de música a la platja dels Peixets d’Alboraia, sobre una zona declarada com a horta protegida i que ja ha arrasat una àrea de gran valor cultural, paisatgístic i natural. Tal i com expressa Albiol, “pensàvem que les agressions al medi ambient valencià i contra els escassos exemples d’horta tradicional formaven part del passat, però comprovem que encara hi ha qui per aconseguir beneficis immediats fàcilment és capaç de destrossar un paisatge mil·lenari com el de l’horta valenciana”.

Diverses entitats i col·lectius d’Alboraia i de tota la comarca de l’Horta han denunciat públicament la impunitat amb què està actuant l’empresa que promou el festival, amb el vist-i-plau i fins i tot el recolzament del govern del PSOE d’Alboraia. A només uns dies que el festival comence, ja s’han portat a termes treballs per retirar la vegetació a la zona i per aplanar la superfície que ocuparà l’esdeveniment. Aquestes feines han provocat danys en el sistema dunar de la platja, de forma que podria incomplir-se la directiva europea de protecció del medi ambient: “Preguntarem a la Comissió si el projecte incompleix la directiva sobre la protecció d’hàbitats naturals, però també si s’està incomplint a més una altra directiva: la d’avaluació de les repercussions sobre el medi ambient. Finalment, esperem saber si la Comissió té previst actuar per impedir futures edicions del festival a aquesta ubicació”, subratlla Marina Albiol, alhora que lamenta el retard del govern valencià a l’hora d’actuar per impedir l’alteració dels terrenys on està previst celebrar el festival: “La Conselleria d’Obres Públiques, Habitatge i Vertebració del Territori ha fet arribar un requeriment a l’empresa per a que ature els treballs quan ja està pràcticament tot el mal fet. Valorem la determinació de l’administració autonòmica per tractar d’impedir el festival, però hauria estat preferible que intentara impedir els danys al medi, i per tant hauria d’haver actuat amb major celeritat”.

 

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba