Esquerra Unida considera molt positius els reultats generals del 23J i celebra la seua representació en el Congrés

La Comissió Executiva d’Esquerra Unida del País Valencià, reunida aquest dimarts 25 de juliol de 2023, ha determinat una valoració molt positiva del resultat de les passades Eleccions Generals.


La citada convocatòria electoral ha suposat un fre al Govern d’Ultradreta que totes les enquestes van pronosticar i la viabilitat de conformar un nou Govern de coalició progressista que permeta continuar avançant en polítiques concordes al nostre programa i als nostres principis.


A més, EUPV mostra una especial satisfacció per l’entrada de Nahuel González com a Diputat i, en conseqüència, la presència d’aquesta organització política en el Congrés.

Rosa Pérez, Coordinadora d’EUPV, ha manifestat la seua satisfacció i considera que “hem complit les expectatives, hem parat a l’extrema dreta, que triomfe la il·lusió de continuar progressant i a més, aconseguir un representant d’Esquerra Unida en el Congrés”; sent els principals objectius que s’havia fixat la direcció.


La formació d’esquerres considera que aquest fre a la reacció i aquesta voluntat ciutadana per a no retrocedir i continuar avançant com a país, no haguera sigut possible sense l’esforç de desenes de milers de persones que no es van resignar i van fer una dura campanya, entregades en cos i ànima, per a donar-li la volta a les enquestes. En aquest sentit, la Comissió Executiva d’EUPV mostra un enorme agraïment a la seua “militància d’or” de l’organització, que sempre està a l’altura del moment històric, sense soroll, malgrat les dificultats, donant-lo tot pel bé comú.

Tal com assenyala el comunicat d’Izquierda Unida federal: “Hem d’estar alegres, encara que no satisfets i satisfetes: hui 24 de juliol comencem a traduir el missatge que la ciutadania ha llançat contra les dretes en avanços socials per a defensar els drets de la classe treballadora, de les dones, del col·lectiu LGTBIQA+, del moviment sindical i de totes les persones que anit van dormir més tranquil·les després de mobilitzar-se pels seus drets i evitar així l’amenaça reaccionària. El nostre treball és per elles, la nostra alegria és per elles.”


EUPV dona les gràcies a les més de tres milions de persones que han depositat la seua confiança en el conjunt de Sumar i especialment a les quasi 400.000 persones entre les tres circumscripcions del País Valencià que van donar suport a les candidatures de Compromís-Sumar.


“Ací teniu la veu, la lluita i la defensa del nostre territori”, conclou Esquerra Unida.

Related Articles

Back to top button