Reconstruir-se, recuperar la iniciativa i eixir a l’ofensiva per a defensar els interessos del poble valencià i les condicions de vida de la classe treballadora

Comunicat de la Comissió Executiva d’EUPV – 30/05/2023

Les eleccions municipals i autonòmiques del passat diumenge 28 de maig han determinat uns resultats molt negatius per al conjunt del poble valencià en general i per a la població més vulnerable en particular. La impossibilitat de revalidar el Govern del Botànic comporta una sèrie de retrocessos democràtics i socials que havien sigut conquistats en els últims huit anys. L’avanç de la dreta i la ultradreta perpetrarà un govern conservador i reaccionari disposat a dinamitar multitud d’avanços progressistes. Per tant, balanç electoral és totalment negatiu.

La direcció d’Esquerra Unida del País Valencià fa seu el comunicat de la direcció federal d’Izquierda Unida aprovat dilluns passat 29 de maig. En aquest sentit, compartim l’anàlisi política que emana d’aquest.

La confluència autonòmica de la qual Esquerra Unida ha format part no ha aconseguit l’objectiu establit i no ha aconseguit la barrera electoral del 5%, quedant la nostra organització sense representació en les Corts Valencianes.

En l’àmbit municipal, malgrat una xicoteta reducció del nombre de regidories, Esquerra Unida demostra una cosa que sempre ha manifestat: disposa d’una bona implantació territorial i una essència municipalista. Això ha cristal·litzat, mancant els últims recomptes i ajustos, en més de 110 regidories i la possibilitat de revalidar prop d’una desena d’alcaldies. Lluny de ser una conclusió triomfalista, és una mostra objectiva de l’extensió territorial i militant de l’organització.

En aquest nou cicle que ja ha començat, la militància d’Esquerra Unida continuarà lluitant per a millorar les condicions de vida del poble valencià i, en sintonia amb la direcció federal d’Izquierda Unida, es posa a la disposició del projecte Sumar per a encarar el nou repte electoral.

Reivindiquem el treball realitzat a les institucions, tant en l’autonòmica com en desenes d’Ajuntaments, a més de la nostra lluita permanent als carrers i els moviments socials, per a millorar les condicions de vida del poble valencià. Considerem que s’han realitzat molts avanços en les dues legislatures on ha governat el pacte del Botànic. La nostra preocupació ara és saber quina serà la situació del País Valencià, i tractar d’evitar que es revertisquen les polítiques dutes a terme els últims 8 anys.

Entenem que la política transformadora d’esquerres necessita ara fer un pas més enllà de la gestió pública: cal revitalitzar un projecte polític motivador, capaç de mobilitzar l’electorat. D’aquesta manera, considerem necessari la rendició de comptes i la celebració d’un debat col·lectiu, que servisca d’anàlisi autocrítica i constructiva. Per això, des de la comissió executiva d’Esquerra Unida es convocarà un Consell Polític Nacional en els pròxims dies que servisca perquè el màxim òrgan de direcció entre Assemblees realitze un profund debat sobre els resultats, el nou cicle electoral i el futur de l’organització i prenga els acords necessaris per al procés de les eleccions generals i la nostra aposta per Sumar.

Davant la convocatòria anticipada d’eleccions generals, ens emplacem a estar a l’altura del que necessita el nostre poble per a defensar una vida digna amb drets garantits. Ens posem a treballar des d’ara mateix pel nostre poble, per les famílies treballadores, per un futur millor. Només des de la unitat entre organitzacions polítiques i societat civil organitzada podrem construir una nova alternativa. Esquerra Unida del País Valencià, com a Izquierda Unida en el seu conjunt, es posa a la disposició de Sumar i la candidatura de Yolanda Díaz per a començar aquest procés, en considerar que és la millor oportunitat possible per a oferir el projecte de país que mereixem i guanyar les eleccions generals.

És el moment de reconstruir-se, recuperar la iniciativa política i eixir a l’ofensiva. Cal defensar els interessos del poble valencià i les condicions de vida de la classe treballadora.

Alegria per a lluitar i organització per a véncer. Fes el pas i afilia’t.

Comunicat de la Comissió Executiva d’EUPV – 30/05/2023

Related Articles

Back to top button