El TSJCV ratifica la posició d’Esquerra Unida Borriana sobre el PAI Sant Gregori

En el dia de hui, s’ha fet pública la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de la CV (TSJCV), emesa el darrer 19 de maig, en la qual, anul·la l’acord del ple de Borriana (del 9/5/19) amb què es va reprendre el PAI Sant Gregori atorgant novament la condició d’agent urbanitzador, basada principalment en dos fonaments jurídics:

  1. Considera que l’acord del Plenari de l’Ajuntament de Borriana “era contrari a l’ordenament jurídic” perquè modifica de manera substancial el contingut del conveni urbanístic aprovat en 2005 quan es va aprovar el programa d’actuació integrada del PAI.
  2. Considera que el còmput dels terminis per a la execució de les obres d’urbanització constitueix una obligació, i que amb la nova reanudació, estos són més gravosos que els anteriors.

Precisament, aquest segon fonament jurídic el va reclamar públicament Esquerra Unida en nota de premsa publicada en data 19 de setembre de 2022, en la qual la formació d’esquerres sol·licitava per incompliment dels terminis d’execució, la revocació de la condició d’agent urbanitzador a l’empresa, atorgada en l’acord que ara el TSJCV anul·la.

Ara, la nova Sentència de la màxima autoritat judicial del País Valencià reafirma el posicionament d’Esquerra Unida Borriana, i considera que l’Ajuntament deu assumir d’una vegada per totes, que el PAI ha caducat, no hi ha possibilitat de reprendre’l, i a més, deu reclamar a l’empresa els 21 milions d’euros per l’incompliment de les condicions fixades per a aprovar el PAI. Per este motiu, el coordinador d’EU Borriana, Cristian Veses ha declarat que “l’Ajuntament no deu recórrer la Sentència del TSJCV per a elevar-la al Tribunal Suprem, i no gastar un euro més en un PAI que portarà a la fallida econòmica de l’Ajuntament”.

Luís Hidalgo, 2n de la candidatura d’Unides Podem-Esquerra Unida ha manifestat que “si fora la dreta política de Borriana em callaria. Dóna vergonya vore’ls assentir que ells ja ho avisaven quan açò ho va començar el PP i a la resta els ha paregut bé. Som els únics que hem anat on fera falta per defensar els interessos del poble”.

Cal recordar novament que l’exigència del cobrament dels 21 M€ per l’Ajuntament a l’empresa, també va estar ratificada, com sostenia Esquerra Unida, per l’Agència Valenciana Antifrau per incomplir el contracte signat amb el consistori i retardar injustificadament l’inici de les obres.

Per a Unides Podem-Esquerra Unida, que ha estat en contra d’aquesta macrourbanització des del primer moment per entendre que era un projecte fruit de l’urbanisme salvatge dels anys 90, cada dia que passa té menys sentit econòmic, social i ambiental tirar avant amb Golf Sant Gregori

D’altra banda, recordem que mai s’ha fet públic cap informe de viabilitat sobre Golf Sant Gregori i que cap dels implicats (propietaris, Ajuntament, empresa) sap ni tan sols de forma aproximada si existeix interés en els mercats immobiliaris per aquest PAI, colpejat abans per la crisi econòmica de 2007, després per la crisi de la Covid-19 i ara per l’increment de preus en la construcció, els préstecs i l’habitatge de forma desmesurada.

Antecedents:

(12/08/20) EUPV afirma que el PAI Golf Sant Gregori es ‘la estafa más grande de la historia de Burriana’

https://laplanaaldia.com/burriana/noticias/196078/esquerra-unida-afirma-que-el-pai-golf-sant-gregori-es-l-estafa-mes-gran-de-la-historia-de-burriana

(11/12/20) Esquerra Unida anuncia que reclamará al juez que Urbanizadora Golf Sant Gregori pague 58 millones

https://castellonplaza.com/esquerra-unida-anuncia-que-reclamara-al-juez-que-urbanizadora-golf-sant-gregori-pague-58-millones

(11/12/20) EUPV estima necessària la reclamació de 58 milions d’euros del PAI Sant Gregori de Borriana per part de l’Ajuntament

(06/06/22) EUPV: “La imputación de la alcaldesa es una evidencia más de las malas decisiones que se han tomado”

https://www.elperiodic.com/burriana/eupv-imputacion-alcaldesa-evidencia-malas-decisiones-tomado_828691

(29/06/22) L’Ajuntament busca excuses per tal de no cobrar els 21 milions d’euros que la urbanitzadora de Golf Sant Gregori deu al consistori

(19/09/22) Esquerra Unida Borriana sol·licita la revocació de l’actual agent urbanitzador de Golf Sant Gregori

Related Articles

Back to top button