Guanyar Alcoi proposa un govern on la ciutadania tinga una incidència real en el disseny, implementació i avaluació de les polítiques municipals.

La plataforma municipalista ha volgut incidir, una vegada més, en la importància de la participació ciutadania en el disseny de les polítiques municipals, l’única manera al seu entendre de poder gestionar amb sentit comú una ciutat com a Alcoi. En aquest sentit, ha rebutjat la concepció de la participació ciutadana com un tràmit on els governants entenen que veïns i veïnes només poden escoltar el que els volen contar. D’aquesta manera Guanyar Alcoi ha volgut donar suport a la denúncia fet per les associacions de veïnes i veïns d’Alcoi respecte a l’escàs desenvolupament de la participació per part del govern del PSOE. Per a Mari Carmen Paredes, número 2 de la candidatura de Guanyar Alcoi, el PSOE personifica una concepció de la participació tan antiga com desfasada. “Creiem que el PSOE no s’adona que les persones que vivim en este poble vivim també en 2023 i no en 1990 i que s’informem i que observem el que fan altres ciutats. Fa anys que la participació ciutadana a altres municipis ha superat aquesta fase en la que els governants només van a contar les seues coses sinó que avui la participació és un espai on s’escolta a la ciutadania i se li fa cas, s’atenen les seues reclamacions, encara que no siguen empresaris.”

En aquest sentit Guanyar Alcoi ha tornat a reivindicar la seua proposta de desenvolupar mecanismes per a que la ciutadania intervinga en totes les fases de les polítiques públiques: disseny, implementació i avaluació. I també en el cas del control als serveis públics la gestió dels quals ha sigut privatitzada pel govern del PSOE. Com conclou Mari Carmen Paredes: “les alcoianes i alcoians som persones adultes, formades i prou intel·ligents com per a poder decidir com el govern de la nostra ciutat gestiona el nostre poble. Ja hem escoltat massa ara volem també actuar”.

Related Articles

Back to top button