Guanyar Alcoi demana al govern de Francés que deixe d’amagar-se d’Antifrau

Sergi Rodríguez: “Ser pulcres amb l’ús dels diners públics és un deute fonamental dels nostres governants. Antifrau assenyala a Alcoi com territori hostil per l’escassa col·laboració amb les 4 investigacions obertes en 2022. Això ens parla molt mal de com gestionen els recursos públics”

En la presentació davant les Corts Valencianes de la memòria de l’Agència Antifrau Valenciana per part del seu director, Joan Llinares una de les denúncies realitzades va ser els obstacles que alguns ajuntaments posaven per a investigar les denúncies de males praxis interposades. En eixa llista d’Ajuntaments foscos està Alcoi amb 4 investigacions dutes a terme només en 2022. Les qüestions investigades van ser:

  • Inacció en la gestió del Parc de la Font Roja
  • Irregularitats en la justificació d’una subvenció on es calcula un import recuperable de 946.043,26 euros
  • Irregularitats en el contracte de subministrament de l’aigua potable denuncia interposada per la Colla Ecologista La Carrasca i que permetrien la recuperació d’un milió d’euros aproximadament (més informació: https://www.carrasca-ecologistesenaccio.org/_carrasca/2022/04/07/escandol-en-gestio-privada-aigua-alcoi/)
  • Mala praxi en el procés de licitació de la publicitat institucional, denúncia feta per Guanyar Alcoi i on la recomanació de l’Agència Antifrau s’ha incomplit.

En aquestes investigacions, segons el que assenyala l’Agència Antifrau a la seua memòria, el govern del PSOE o bé no ha seguit les seues recomanacions o bé encara està esperant que es duguen a terme. Per tant, no s’ha aconseguit la reversió del mal ocasionat.

Per a la plataforma municipalista és una mostra més de la mala gestió del govern del PSOE i al temps una manca de respecte absolut per les institucions valencianes creades per a defensar a la ciutadania precisament dels abusos dels governants. De fet, en repetides ocasions el govern del PSOE a través del seu portaveu municipal i en el saló de plenaris ha menyspreat la tasca duta a terme per l’Agència Antifrau.

Per a Sergi Rodríguez, alcaldable de la formació: “Alcoi no es pot permetre un govern que menyspree les institucions valencianes d’eixa manera. Els recursos públics provenen dels nostres impostos i a la gent treballadora ens costa molt guanyar eixos diners. El que volem és que es gasten amb prudència, sentit comú i sempre per a millorar les condicions de vida dels alcoians i alcoianes. Poden haver sempre errades, però ser opacs davant de l’agència que ens protegeix de la corrupció no és un bon símptoma. Necessitem un canvi ja, hem de pensar que si volem un govern que cuide cada cèntim de diners públics, hem de guanyar”.

– Més informació: https://www.antifraucv.es/va/la-agencia-valenciana-antifrau-ha-lliurat-la-memoria-dactivitat-del-2022-al-president-sindics-i-integrants-de-la-mesa-de-les-corts-valencianes/

– Memòria d’activitat de l’exercici 2022 de l’Agència de prevenció i lluita contra el frau i la corrupció de la Comunitat Valenciana: https://www.antifraucv.es/wp-content/uploads/2023/03/MEMORIA_AVAF_2022_VAL.pdf

Related Articles

Back to top button