Guanyar Alcoi proposa una eina clara a la ciutadania per a conéixer on van els diners públics.

Sergi Rodríguez: “El que cal fer és simplificar i explicar de manera didàctica en què i de quina manera es gasten els diners de la ciutadania des de l’Ajuntament perquè ho puguen entendre totes i tots. Ara per ara, els pressupostos municipals, els ingressos i les despeses, continuen sent un mecanisme opac per a la majoria. Un bon govern té l’obligació d’explicar amb claredat què fa amb els diners del poble.”

Arran de la presentació en roda de premsa de la liquidació dels comptes de l’Ajuntament d’Alcoi per part del govern municipal del PSOE, abans que els grups de l’oposició pogueren accedir-hi, Guanyar Alcoi ha denunciat el costum del govern de Francés de no donar cap explicació a l’oposició, de manera que aquesta no pot tindre suficient informació per poder jutjar objectivament la veracitat de les dades comunicades. I esta crítica ha anat acompanyada d’una proposta ja antiga per part de Guanyar: presentar els comptes públics de manera clara i accessible, fent servir components gràfics i explicacions sobre què és un pressupost municipal, quines partides el conformen i per a què han decidit l’ús de cada euro. Sergi Rodríguez, alcaldable de la formació municipalista ho ha explicat: “Els diners d’un Ajuntament no són del govern de torn, sinó que són de tots i totes les veïnes. Per això s’ha d’explicar clarament el que es fa amb ells. Des de l’Ajuntament hem de ser capaços d’explicar didàcticament en què es gasten els diners i per què, i ho han de fer fàcil, no difícil com acostumen. És una simple qüestió de transparència política.”

Per això Guanyar assegura que en arribar al govern farà un apartat al web on s’explicarà gràficament i amb llenguatge accessible totes les dimensions d’un pressupost municipal com un element democràtic fonamental. Han criticat també que a mitjan mes de març els diferents grups municipals no tinguen un esborrany del pressupost de 2023 amb el que poder treballar i fer propostes de modificacions. “El govern continua amb la pràctica de fer que els representants democràtics passen pel seu despatx i diguen la seua sense conéixer res del que proposa el govern. D’aquesta manera simplement es limiten a cobrir l’expedient de la consulta per a després fer el que es ve de gust. I de pas aprofitar el treball de propostes fetes per l’oposició fent com si foren del govern.”

Related Articles

Back to top button