El govern de Francés anteposa els seus interessos propis a la gestió de la ciutat d’Alcoi.

Guanyar Alcoi ha rebutjat un Reglament Orgànic Municipal que deixa fora qüestions importants en participació de la ciutadania o transparència i manté les decisions arbitràries del govern a l’hora de repartiment de recursos a l’oposició.

En el plenari del 3 de març per fi es va aprovar el Reglament Orgànic Municipal, un document on s’exposen les principals directrius que han d’ordenar el funcionament del consistori alcoià. Un document que per llei és obligatori per a les poblacions de més de 20.000 habitants des de 2010. No obstant aquesta normativa ni el govern del PP ni el del PSOE han volgut dur-lo endavant, mostrant de nou moltes semblances en la gestió que han fet de les qüestions municipals com asseguren des de Guanyar Alcoi. El vot en contra de Guanyar Alcoi ha sigut negatiu perquè, com assenyala Pablo González, regidor de la formació: “Han tingut temps suficient per a fer un bon reglament. Un reglament just i prudent, que afavorisca a la majoria de les persones d’este poble. Però no ho han fet, han fet un document a la seua mida. Han preferit deixar passar el temps tots estos anys sense regulació encara que això haja suposat afavorir el transfuguisme i facilitar-los sous, com hem vist esta legislatura amb Marcos Martínez i fa dos amb Jorge Sedano. La democràcia és una cosa molt seriosa i l’hem de cuidar tots sempre, no només quan s’està en l’oposició. Francés i el seu equip estan fent molt de mal amb les decisions que prenen sempre mirant el propi interés”.

En qüestió de participació i transparència des de la plataforma ciutadana també veuen deficiències: “s’ha fet algun pas, a petició nostra s’ha inclòs que la ciutadania puga presentar propostes al plenari sense necessitar el suport de cap grup municipal com fins ara, però no han regulat que eixa ciutadania tinga torns de paraula per a defensar les propostes i això és deixar-ho a mitges i llevar-li la veu a la gent. Tampoc s’ha atés la nostra demanda de fer que les actes de les comissions informatives siguen públiques per tal que les alcoianes i alcoians puguen conéixer millor assumptes tractats internament.” exposa González.

Com afirma Sergi Rodríguez, candidat a l’alcaldia per Guanyar Alcoi: “hem defensat sempre que un Ajuntament ha d’estar per sobre dels interessos dels partits que formen part de la corporació. Per això volem, per exemple, que es marquen uns màxims i mínims per al repartiment de dedicacions exclusives o parcials entre els grups i amb el repartiment del personal eventual, dels assessors. Entenem que el govern ha de tindre els recursos necessaris, però també que no es deuen produir abusos de les majories cap a minories, s’ha de permetre que tots els grups municipals puguen desenvolupar la seua feina. Recordem que esta legislatura el PSOE ha tingut 9 dels 12 assessors. És un abús. Amb nosaltres al govern això no passarà.”

Related Articles

Back to top button