Esquerra Unida agraeix el treball del Centre Excursionista de Biar, l’Associació Naturalista “El Reconco” i les associacions veïnals en bé de la preservació del nostre entorn.

Des del col·lectiu de Biar d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) volem agrair el treball de la societat civil biaruda organitzada per tal de reclamar una transició ecològica sostenible pel que fa a la implantació de plantes solars que puguen generar l’energia que necessitem. Cal ser conscients que el progressiu desmantellament de les centrals nuclears i altres infraestructures perilloses i especialment contaminants, necessàriament ha de donar lloc a la búsqueda d’altres fonts d’energia per poder mantindre la demanda energètica que necessitem, però esta demanda ha d’anar acompanyada d’una necessària transició sostenible amb el nostre entorn i forma de vida.

És per això, que volem agrair el treball realitzat especialment pel Centre Excursionista de Biar (CEB), l’Associació Naturalista “El Reconco” i les associacions de veïnes i veïns de les zones afectades que estan creant-se i estan treballant des de fa mesos per tal que s’implanten al nostre terme municipal i de forma lògica les conegudes instal·lacions de projectes de plantes fotovoltaiques. Val a dir que la recent aprovació per unanimitat al plenari de l’Ajuntament de Biar, per tal de sol·licitar previ estudi a la Generalitat Valenciana, l’aprovació de part del terme municipal com a d’alt o molt alt valor serològic, ha sigut gràcies al treball d’estes dues entitats, principalment. Cal tindre en compte que l’administració pot treballar en bé del futur del poble i que té tota una sèrie de treballadors i treballadores a sou per tal de fer possible el seu propi funcionament, però que el treball de les associacions, o de les formacions polítiques neix de la voluntat ciutadana i del nostre temps fora del nostre horari laboral, és per això que ens trobem davant una desigualtat manifesta, i que tot i això el treball de les entitats esmentades i de les persones que les composen és en bé del futur del nostre poble, que no nega ser solidari en la instal·lació de la quota de generació d’energia solar que ens pertoca d’acord al nostre terme i població, però no més enllà.

“Generar cada Mw equival a deixar de plantar 280 oliveres”

Com s’ha explicat per part del nostre company i president del CEB, Kique Larios, cada Mw que es pretendria instal·lar al terme municipal biarut -2’8 caps de futbol- equivaldria a deixar de plantar 280 oliveres, un autèntic perill per al futur de la nostra agricultura i la fauna local que es revesteix de capitalisme verd, però que sols pretén fer beneficis en nom de la sostenibilitat. És per això, que la millor resposta és una societat civil organitzada en bé del futur del nostre poble, que no pot ser un mar d’espills sinó un projecte de futur, preservant el seu entorn tal i com el coneixem.

Related Articles

Back to top button