UP – EU sol·licita la compareixença d’Alfred Costa per informar sobre la cobertura informativa de les pròximes eleccions autonòmiques i municipals davant possibles externalitzacions

La diputada per Esquerra Unida, Estefania Blanes, ha registrat una bateria de preguntes requerint informació davant les possibles externalitzacions del servei d’informatius “que no compartim”, i que podrien afectar la cobertura de les pròximes eleccions autonòmiques i municipals. En aquest sentit, el grup parlamentari ha sol·licitat, a més, la compareixença del Director General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, Alfred Costa, a les Corts Valencianes.

Unides Podem – Esquerra Unida, a través de la diputada Estefania Blanes, ha registrat una bateria de preguntes en Corts Valencianes on sol·licita informació sobre les possibles externalitzacions del servei d’informatius a la ràdiotelevisió pública valenciana per a la cobertura de les eleccions autonòmiques i municipals de 2023, denunciades recentment pel comitè d’empresa d’À Punt. La diputada ha demanat, a més, la compareixença del Director General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, Alfred Costa, perquè oferisca les explicacions pertinents.

Blanes mostra especial preocupació donada la proximitat de les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim mes de maig: “hem de garantir la protecció dels drets de la ciutadania a la llibertat d’expressió, informació i comunicació. Més, si cap, en context de campanya electoral”. Blanes afegeix que “s’ha d’assegurar el dret a la pluralitat i de participació de les diferents opcions polítiques. Aquestes qüestions no poden quedar en mans d’interessos particulars i empreses privades”. En aquest sentit, la diputada valora positivament la cobertura exitosa de les quatre campanyes electorals cobertes fins ara per les i els professionals d’À Punt des de l’inici de les emissions el juny de 2018.

Com en altres ocasions, la diputada ha defensat que és imprescindible ampliar la plantilla actual de personal per a cobrir totes les obligacions legals de servei públic recollides en la llei: “només així podrem aconseguir un servei públic de qualitat”. Incideix, a més, en la necessitat d’eliminar el límit de personal d’À Punt, que es regula a través de la coneguda com a “llei del terç”: “seria molt greu comprovar que, mentre la contractació de personal públic en À Punt està limitada molt per sota de les seues necessitats estructurals, es cree alhora una plantilla paral·lela precaritzada a través de produccions externes que incomplirien la llei”.

Related Articles

Back to top button