Pérez Garijo: “El treball d’investigació d’EU va fer possible que hui Rus s’assega en el banc dels acusats. Plantem cara als poderosos”

Rosa Pérez Garijo considera “totalment ridícules” les declaracions d’Alfonso Rus, en les quals l’ex president de la diputació l’acusa de muntatge: “no sols vaig presentar un pendrive amb gravacions, vaig presentar una denúncia que incloïa moltíssima documentació recaptada durant anys de treball i recerca”. La denúncia, presentada en 2014 per Rosa Pérez Garijo, incloïa al voltant de 10h d’enregistraments, a més de documentació molt extensa: “entre altres coses, hi havia un contracte que posava sobre la taula que algunes empreses de Rus havien estat utilitzades com a ‘empreses pantalla’”.

Rosa Pérez Garijo, coordinadora d’Esquerra Unida, ha valorat les acusacions d’Alfonso Rus com “totalment ridícules” i emfatitza que, en el 2014 “no solament es va lliurar un pendrive, es va presentar una denúncia que incloïa moltíssima documentació recaptada durant molts anys de treball i recerca”. Pérez Garijo afegeix que “ja hi ha una primera sentència del cas Taula amb condemna, que també naix de documentació presentada per la nostra organització”. En aquest sentit, la també consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica reivindica el paper fiscalitzador que va jugar Esquerra Unida contra la corrupció.

“Entre altres documents, la denúncia incloïa un contracte que posava sobre la taula que algunes empreses de Rus s’havien utilitzat com a ‘empreses pantalla’”, afirma Pérez Garijo, que al seu torn considera “absurd pensar que nosaltres manipulàvem enregistraments que també va presentar Mariano López i que el mateix Benavent va dir que havia fet”. “Són delinqüents, en molts casos confessos”, assevera referint-se a Benavent.

Esquerra Unida reivindica el seu important paper en la lluita contra la corrupció en el territori valencià, i el paper clau de la seva coordinadora en la resolució d’un extens procés judicial contra la cúpula del Partit Popular valencià que ara culmina, i pel qual es comencen a conèixer les primeres penes: “van ser molts mesos de treball per a presentar la denúncia, analitzant gravacions i recaptant centenars de proves”, assegura Pérez Garijo.

Rosa Pérez Garijo, aleshores diputada provincial, i actualment coordinadora d’Esquerra Unida i consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica va lliurar la denúncia que inclou al voltant de 10h d’enregistraments a la fiscalia anticorrupció en 2014, juntament amb multitud de documentació, que han derivat en la condemna de gairebé vuit anys de presó per a Marcos Benavent, i el procés judicial pel qual ara se sentin “en la banqueta” els expresidents de la Diputació i la Generalitat Valenciana del Partit Popular.

Pérez Garijo, que ara forma part de l’executiu valencià, assenyala també que “no pot haver-hi més diferència entre governs: mentre uns parlaven de com robar, en el Botànic ens centrem en com millorar les condicions de vida dels valencians i les valencianes, i a més hem creat mecanismes contra la corrupció i per la transparència”.

Related Articles

Back to top button