Esquerra Unida Biar agraeix el treball de la Plataforma de Jubilats i Pensionistes de Biar en les seues reivindicacions

Fa ara tot just cinc anys, un grup de jubilats i jubilades i pensionistes de Biar, seguint una convocatòria estatal es concentraren a la plaça de l’Ajuntament per tal d’exigir unes pensions de jubilació dignes. Aquella convocatòria primera obeïa a convocar els dies 22 i 29 de gener de 2018, en dos dilluns consecutius a les 12 del migdia.

També es va fer efectiva la concentració del dia 29, i a partir d’ací, van ser mesos i mesos de concentracions cada dilluns, amb fred, a vegades pluja, calor o altres inclemències del temps. Com no podia ser d’altra forma, a la reivindicació d’unes pensions dignes per a qui se l’havia guanyada després de tota una vida de treball, s’unia a Biar l’exigència d’un centre de dia que obrira la porta a tindre també places residencials o donar alternativa a unes instal·lacions residencials pròpiament dites a nivell comarcal, per tal que les persones que han viscut a Biar i la seua Vall no hagen de buscar, en cas de necessitat, altres llocs on passar els últims anys de les seues vides.

És per això, que s’han anat donat passos per part de les administracions en esta direcció, i tot això ha sigut gràcies a la pressió i insistència de la ciutadania organitzada dilluns rere dilluns. Per este motiu, el col·lectiu local de Biar d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) vol agrair el treball incansable de la Plataforma de Pensionistes en la consecució de l’objectiu de dotar a Biar d’un Centre de Dia a nivell comarcal, i deixar la possibilitat oberta per demanar també que es dote de les anomenades places residencials.

La lluita incansable de les i els pensionistes, i de les persones que hem estat al seu costat cada dilluns a la plaça és bona mostra que sense la mobilització ciutadana, independentment qui ocupe el poder polític, no és possible la consecució de noves metes de benestar social i millora per a la immensa majoria de la societat. És per això que les paraules es queden curtes per mostrar el nostre agraïment, GRÀCIES!

Related Articles

Back to top button