Alfafar i Massanassa, un punt negre en mobilitat i sostenibilitat.

Un dels grans reptes que té pendent la nostra comarca és la mobilitat sostenible, sobretot, de vianants per a poder accedir als llocs on es troben els punts de servicis col·lectius, com ara els centres d’oci, els centres comercials i els polígons industrials.

És una evidència que, durant dècades, els municipis de la nostra comarca no han planejat una ordenació urbana pensada en la sostenibilitat i en els actors més febles de la mobilitat: els vianants i les bicicletes.

Un exemple ben clar el trobem en un punt perillosíssim a la zona comercial, industrial i d’esport que hi ha entre els municipis d’Alfafar i Massanassa.

Aquestes corporacions municipals, més interessades en l’especulació urbanística i en els ingressos resultants dels impostos, no han tingut eixa visió sostenibilista que diferència una societat moderna, avançada i transformadora de la vella visió neoliberal, caduca i casposa de l’especulació i la depredació del territori.

En aquest punt de la nostra comarca els alcaldes respectius fan oïda sorda i ulls cecs davant les protestes veïnals que reivindiquen un accés segur i una via de comunicació dels vianants que prefereixen caminar o anar sense cotxes per a recórrer una distància poc més de deu minuts, sense jugar-se la vida (inclús Googlemaps, com es veu en la imatge, ens fa caminar per dins de la redona per poder creuar aquest punt negre).

Ara el remei és molt complicat, per dos raons: Primer, perquè el mal està fet i els costos econòmics serien elevats, sota la seua visió curtterminista, i segon, perquè, i això si que és el més greu, no hi tenen la voluntat política d’escoltar la ciutadania quan demana, amb més trellat que els equips de govern municipal, que es respecte els vianants.

Pots punxar ací per veure el vídeo,

Related Articles

Back to top button