Esquerra Unida Borriana reclama una solució definitiva per al PAI Golf Sant Gregori que no implique continuar gastant diners públics en un projecte clarament esgotat

La construcció del projecte urbanístic estrela de PSOE i Compromís, Golf Sant Gregori, xoca de nou amb la realitat. La crua realitat d’un país a on la construcció ja ha deixat de ser el motor de l’economia i on la construcció de segona residència d’estiu i camps de golf està paralitzada des de fa anys a tot el litoral mediterrani. No només l’alcaldessa i el seu equip de Govern no s’han volgut adonar d’això i segueixen cegament dilapidant en Golf Sant Gregori esforços, diners públics i credibilitat (menyspreant contínuament el treball dels funcionaris locals que reiteradament els han advertit de les dificultats i la falta de transparència que hi ha al voltant de Golf Sant Gregori).

De fet, tal com adverteixen els funcionaris locals, l’equip de Safont ni tan sols ha incorporat a la caixa municipal els 3,2 milions d’euros que haurien de constar com a fiança en cas d’incompliment per part dels terminis pactats en 2019. I és que, a l’any 2019 l’empresa urbanitzadora pactà un Acord Transaccional amb l’Ajuntament per, entre altres, prendre’s més temps. Ara demana dos anys més. I això, des del punt de vista d’Esquerra Unida Borriana, no pot significar altra cosa que la constatació d’un fracàs.

El Coordinador local d’Esquerra Unida Borriana, Cristian Veses, recorda que “ja varen perdonar 21 milions d’euros en sancions per retards i ara se’ls oblida cobrar altres 3,2 milions d’euros de fiança. Sembla que quan es tracta de cobrar a l’empresa urbanitzadora l’alcaldessa i el seu equip no tenen gens de pressa”. Mentrestant, l’empresa incompleix sistemàticament l’acord per no posar els diners promesos ni fer les obres. El projecte no sigut mort per cap problema extern, sinó per una manca de capacitat, competència i transparència.

Cristian Veses, també reclama l’Ajuntament que “decidisquen què volen fer” i demana que “no passen el problema al pròxim Govern local per no patir a les eleccions. Ens sembla una actitud covarda i irresponsable d’un Ajuntament que ha posat el seu crèdit en un PAI que du mort fa molts anys. Han tractat de ressuscitar-ho i els ha eixit malament. Ara que tenen l’oportunitat de prendre la decisió que haguera sigut l’encertada en 2019, toca que siguen coherents i posen una solució que no implique empitjorar-ho”. Es plegarà l’ajuntament als interessos de l’empresa?

A dia d’avui el Golf Sant Gregori presenta grans problemes sense resoldre i que tenen aquesta

macrourbanització contra les cordes:

1) Un procés judicial a on l’alcaldessa de Borriana, el regidor d’urbanisme i alguns tècnics externs al consistori estan imputats per, presumiblement, faltar a la transparència obligada en processos urbanístics com aquest.

2) També haurà de declarar la cara visible del PAI, l’agent urbanitzador.

3) Una resolució d’una investigació de l’Agència Valenciana Antifrau, ja derivada al Tribunal de Comptes, per no cobrar-se els 21 milions d’euros que l’empresa urbanitzadora deuria a l’Ajuntament pels retards injustificats fins a l’any 2019.

4) Una empesa urbanitzadora que no té el capital suficient per a revitalitzar les obres. No hi ha tingut mai el “muscle financer” que anunciava i el ritme de treball és ridícul.

5) Als xicotets propietaris els han cobrat quotes d’un PAI que no té un futur cert i, a més, veuen perillar les seues propietats i estalvis sense cap possibilitat de recuperar eixa inversió.

6) Una inversió municipal d’11 milions d’euros a causa de la situació de propietari de terrenys que té l’Ajuntament i que no troba compradors.

Tots eixos diners que podrien anar a inversió local en la millora de la ciutat, recuperació de serveis públics o dinamització social i econòmica de Borriana s’estan soterrant en un PAI que, ara per ara, té total a pinta d’acabar en un limbe legal i operatiu.

Des d’Esquerra Unida Borriana demanem una solució que no exigisca donar dos anys més a un projecte clarament esgotat, que minva els recursos per serveis tan importants com el centre sanitari al Port, la millora de la ciutat, recuperació de serveis públics o dinamització social i econòmica de Borriana. Amb aquest panorama “pensem que serà molt difícil revitalitzar el Golf Sant Gregori i finalitzar-ho dins dels terminis pactats en 2019 o inclús amb els dos anys extra. La solució no pot passar per continuar caminant cap al precipici. Hem de canviar la ruta i salvar Borriana d’un projecte caducat social, econòmicament i mediambientalment”, sentència Veses.

ESQUERRA UNIDA BORRIANA

esquerraunidaborriana@gmail.com

Related Articles

Back to top button