Esquerra Unida dona suport a les mobilitzacions de la classe treballadora per la pujada de salaris 

CCOO i UGT convoquen una gran mobilització a Madrid el pròxim 3 de novembre per a exigir un augment de salaris d’acord amb l’encariment de la vida. Els sindicats sostenen que és fonamental garantir el poder adquisitiu de les famílies treballadores i evitar que la ciutadania torne a pagar els costos d’una crisi que no ha generat.

Esquerra Unida mostra el seu suport a les mobilitzacions de la classe treballadora que reivindiquen una pujada de salaris que vagi d’acord amb l’encariment de la vida. La pujada de preus generalitzada en productes essencials es dona en un context d’inflació desbocada, causada pel conflicte a Ucraïna.

Les mobilitzacions han estat convocades per Comissions Obreres i la Unió General de Treballadors, i es duran a terme sota el lema “Salari o conflicte. Aquesta crisi no la paga la gent treballadora”. Els sindicats demanen un augment generalitzat dels salaris, tant de l’SMI com dels salaris de conveni, a més de l’establiment de clàusules de revisió salarial que protegeixin el poder adquisitiu de les famílies.

Des d’Esquerra Unida afirmen que “els problemes quotidians de les persones i els salaris de la classe treballadora són una qüestió d’estat prioritària”. D’aquesta manera, des de l’organització d’esquerres afirmen que “apostem pel diàleg. La patronal ha de tornar a la taula de negociació”.

En aquest sentit, les organitzacions sindicals al·ludeixen a la responsabilitat de la patronal per a desbloquejar la negociació col·lectiva, però davant la seua negativa per a aconseguir un nou Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC), animen a la ciutadania a participar en la manifestació convocada a Madrid.

Related Articles

Back to top button