Esquerra Unida demana revisar l’expedient ambiental que permetria la instal·lació d’una Línia de Molt Alta Tensió a la zona afectada per l’incendi de Begís

Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta d’Unides Podem – Esquerra Unida presenta una PNL on sol·licita la revisió de l’expedient ambiental que permetria la instal·lació d’una Línia de Molt Alta Tensió que afectaria diversos paratges del País Valencià, com ara la comarca de l’Alt Palància o el Camp de Túria. Des d’Esquerra Unida a la comarca de l’Alt Palància es reivindica que el territori no s’ordene “d’esquenes a la població”, i exigeixen la revisió ambiental d’un projecte que afectaria part de la zona cremada per l’incendi de Begís el passat mes d’agost.

Esquerra Unida, a través dels seus representants institucionals a les Corts Valencianes, ha registrat una PNL on es sol·licita una nova avaluació de l’expedient ambiental que permetria la instal·lació d’una Línia de Molt Alta Tensió que travessaria diversos paratges del País Valencià. El projecte comprèn, a més, els avantprojectes de tres parcs fotovoltaics a la província de Terol, més la infraestructura d’evacuació de la Línia de Molt Alta Tensió Ojos Negros – L’Eliana, que afectaria directament part de la zona cremada per l’incendi de Begís el passat mes d’agost.

El text insta el Consell perquè aquest inste al Govern de l’Estat espanyol a revisar l’expedient i la declaració d’impacte ambiental, amb l’objectiu d’evitar que el traçat de la infraestructura  trevesse la zona de l’incendi de Begís. La PNL al·lega que les condicions del territori han empitjorat després de l’incendi, i l’ecosistema de la zona presenta en l’actualitat una major vulnerabilitat geològica i biològica.

Estefania Blanes, la diputada que ha enregistrat la PNL, assenyala que “el foc va provocar canvis en l’entorn, especialment relacionats amb l’augment de risc d’erosió, contaminació d’aqüífers i major vulnerabilitat en la fauna i la flora”. D’aquesta forma, la diputada

exposa que “sembla evident que la situació actual de la zona afectada pel projecte es molt distinta a la que existia en el moment en que es va presentar la sol·licitud d’autorització administrativa per part de les promotores”. Per tant, “els documents tècnics presentats no reflecteixen la realitat actual de l’entorn”, emfatitza Blanes.

Jesús Monleón, membre d’Esquerra Unida a la comarca de l’Alt Palància, afirma que “per als municipis de l’interior del País Valencià és molt important que el territori no s’ordene d’esquenes a la població”. Monleón denuncia que “aquest tipus de projectes desproporcionats no aporten desenvolupament o activitat econòmica per al nostre territori. Més bé al contrari, tenen connotacions d’especulació dins del mercat energètic, a banda de ser agressius amb l’entorn i el medi ambient”. Monleón apunta que “és necessari i imprescindible que es revise el projecte. Volem que es paralitze el tràmit i que es reinicie el procés d’avaluació ambiental”.

Related Articles

Back to top button