Guanyar Alcoi lamenta que el govern municipal ni s’interesse públicament ni informe sobre la situació econòmica de l’Alcoyano

Segons informa el club, l’acord “ha sigut comunicat al govern municipal” i “ha estat permanentment informat de la seqüència de les negociacions” a més, “dona suport a este pla de viabilitat”.

El 14 d’octubre, després de setmanes de rumors, d’informació en comptagotes a través de mitjans de comunicació i patint una apagada informativa per part de l’ajuntament, el CD Alcoyano va anunciar que acceptava una proposta d’injecció de capital d’una persona aliena al club i a la ciutat, Juan Carlos Ramírez, exaccionista majoritari de l’Hèrcules i, segons la premsa, amic, col·laborador i soci del condemnat per corrupció Enrique Ortiz. En este anunci, a més, s’informava que el club havia estat en contínua comunicació amb el govern municipal i que, este, dona suport a este pla pel qual l’accionariat majoritari de l’Alcoyano podria deixar d’estar en mans d’alcoians i passar a estar en mans de l’exapoderat de l’Hèrcules, Juan Carlos Ramírez.

Per a Guanyar Alcoi açò demostra un menyspreu de l’alcalde i el govern de Toni Francés a l’aficionat de l’Alcoyano i la ciutadania en general. Tal com afirma Mauro Colomina, regidor de la plataforma ciutadana Guanyar Alcoi, el govern municipal ha faltat a la seua responsabilitat: “sembla que el govern de Toni Francés ho sap tot, però no ens diu res. Ens tracta als alcoians i alcoianes com a irresponsables i, a pesar que en tot moment comptava amb informació al respecte, no va obrir la boca ni per a informar a la ciutadania de la situació, ni tampoc per a mostrar la seua preocupació de la delicada i preocupant situació que viu l’Alcoyano”.

Este greuge, en opinió de la plataforma municipalista, empitjora tenint en compte els antecedents financers i econòmics del club, ja que “l’Ajuntament d’Alcoi, mitjançant el conveni que signa anualment amb el club, exigeix que el pressupost de l’Alcoyano siga equilibrat entre ingressos i despeses i, esta condició s’ha incomplit durant els darrers anys de gestió de Juan Serrano, però el govern, no va prendre cartes en l’assumpte fins que ja era absolutament insostenible”, assenyala Colomina.

“Tenint en compte que la subvenció que atorga l’ajuntament -quasi 200.000 euros- suposa aproximadament un 25% del pressupost anual del club, creiem que com a ajuntament hem d’assumir un paper important i una veu valuosa en les decisions del club com a defensors de l’interés ciutadà general i de l’aficionat”, però Colomina creu que el govern municipal ha passat de perfil per este tema: “com de costum, quan hi ha que lluir, el govern de Toni Francés no escatima en divulgar les seues iniciatives i accions, però en este cas, en el qual l’Alcoyano es juga el seu futur immediat i a llarg termini, el que ha fet és sumar-se al silenci i al secretisme que hi ha hagut al voltant de tota esta negociació, malgrat que, com ha informat el club, estava informat de tot moviment”, i Colomina assenyala que “tenint en compte que l’ajuntament ha de defensar els interessos de la ciutadania, eixe silenci ha sigut vergonyós”.

Colomina anuncia que el grup municipal Guanyar Alcoi portarà esta qüestió a la comissió informativa per a saber quines han sigut les comunicacions entre el govern i el club; quin ha sigut el paper del govern en este tema; i per quina raó el govern municipal va mantenir una actitud d’ocultació a la ciutadania i a la corporació municipal de tota la informació que tenia de primera mà.

Segons el regidor “l’ajuntament, en compte de tranquil·litzar a l’afició i al simpatitzant, tenint en compte la delicada situació que travessa el club, s’ha dedicat a callar i, malgrat els diners que invertim en el club com a ajuntament, ha mantingut una actitud aparentment insignificant”, i afegeix que “és per això que, en defensa del CD Alcoyano i dels interessos de la ciutadania, la qual creem que el club aporta una riquesa esportiva i social important en la ciutat, demanem al govern de Toni Francés tinga un paper clau en la defensa dels interessos de l’aficionat i simpatitzant del club, assegurant la integritat cultural, social, econòmica i esportiva de l’Alcoyano”.

Related Articles

Back to top button