Esquerra Unida vincula la invisibilització del col·lectiu LGTBI+ als mitjans de comunicació amb l’augment d’agressions homòfobes

Esquerra Unida assenyala la invisibilització del col·lectiu LGTBI+ per part d’À Punt el passat 9 d’Octubre. L’organització d’esquerres alerta, com a conseqüència, d’un augment dels casos de delictes d’odi. Esquerra Unida mostra el seu suport al jove valencià agredit el passat cap de setmana a València, i reivindica l’educació en diversitat i les polítiques inclusives com la millor arma contra la intolerància.

Esquerra Unida mostra el seu suport al jove valencià agredit el passat cap de setmana al barri de Malilla (València) en un nou cas de violència contra el col·lectiu LGTBI+. L’organització d’esquerres, a més, vincula l’augment dels casos de delictes d’odi amb la invisibilització del col·lectiu als mitjans de comunicació públics.

En aquest sentit, Esquerra Unida recorda que el passat 9 d’Octubre un periodista d’À Punt va denunciar la censura cap a un reportatge sobre la festivitat de Sant Dionís, on s’il·lustrava la celebració a través de la relació d’una parella homosexual. El reportatge mai no es va emetre, fet que va provocar denuncies i crítiques a la televisió pública. Des de l’organització es considera que la invisibilització del col·lectiu LGTBI+ als mitjans públics pot derivar en aquest tipus d’episodis de violència, a banda d’oferir una visió estereotipada. “Les parelles homosexuals han de ser visibles a la TV pública: tots els dies i en qualsevol festivitat, més enllà de l’Orgull”, apunten.

Des d’Esquerra Unida anuncien, també, que es demanaran explicacions al respecte per investigar els criteris i motius pels quals no es va emetre el reportatge a través dels seus representants institucionals: “de moment, ja hem demanat la compareixença del Director General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació a la Comissió de Radiotelevisió Valenciana de les Corts Valencanes”, indiquen des de l’organització. Des de l’organització d’esquerres reivindiquen l’educació en la diversitat i les polítiques inclusives com la millor arma contra la intolerància.

Related Articles

Back to top button