Guanyar Alcoi proposa que es pose en marxa un servei públic de lloguer d’utensilis i ferramentes

El grup municipal Guanyar Alcoi presenta al plenari d’octubre una proposta per a la posada en marxa d’una Biblioteca de recursos o una Biblioteca de les coses. Esta proposta, que ja està posant-se en marxa en molts municipis, es tracta d’un servei públic amb el qual tractar de facilitar recursos a la ciutadania.

Tal com descriu el regidor de Guanyar Alcoi Mauro Colomina, “parlem de garantir al veïnat l’accés públic d’utensilis, ferramentes o altres objectes a través d’un sistema de lloguer, préstec o cessió. La característica d’estos objectes seria la seua freqüència limitada d’ús, és a dir, que la seua utilització té un caràcter puntual i limitat en el temps. Una màquina de fer forats per a fer una xicoteta reparació a casa, una cadira de rodes o unes crosses per a fer front a un accident amb lesió temporal o altres ferramentes com puguen ser una clau anglesa, un martell o una serra, les quals el seu ús per l’usuari o usuària vaja a ser limitat i no professional”.

Es poden establir, a més, col·laboracions amb ferreteries i altres establiments per incorporar noves ferramentes i objectes útils per a la ciutadania i amb altres serveis, com el de reparació, de forma que es cree tota una xarxa circular amb la qual fomentar una economia i uns serveis basats en la reutilització dels utensilis, expliquen des de la plataforma ciutadana.

“Amb una Biblioteca de recursos garantim dues coses molt importants i alineades, també, amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible”, remarca Colomina, “primer, evitar la producció i compra innecessària d’alguns objectes que el seu ús és poc freqüent, reduint el consum i la creació de residus, i, en segon lloc, facilitant l’accés d’estos objectes a famílies que ho necessiten, sobretot aquelles amb recursos econòmics limitats garantint la igualtat d’oportunitats i drets amb independència de la renda de cadascú”.

No sols això, segons el regidor, “esta mesura podria ser, estem segurs, una eina que contribuïsca a generar xarxes de comunitat i veïnatge des de la solidaritat, l’aprofitament dels recursos i la posada en marxa d’un servei públic útil”, conclou.

Related Articles

Back to top button