Esquerra Unida Borriana reclama millores reals en el transport públic local i abandonar les promeses constants.

Aquesta setmana Borriana celebra com moltes altres ciutats del territori valencià la seua setmana de la mobilitat sostenible. Aprofitant que aquests dies es posa especialment el focus de l’opinió pública local en la mobilitat, els carrils bici i l’ús excessiu del cotxe, des d’Esquerra Unida Borriana volen reclamar la importància de potenciar el transport públic tant dins la ciutat com en les connexions amb l’entorn de Borriana.

“Si bé és cert que els últims anys s’ha avançat en la implementació de carrils bici tot i les torpors en el seu disseny original que s’han hagut de corregir sobre la marxa, des d’Esquerra Unida pensem que la mobilitat no podrà considerar-se sostenible si el nostre Ajuntament no fa un pas real cap a una major utilització del transport públic dins i fora de Borriana. Però perquè això passe primer ha d’existir eixe transport públic assequible, accesible i de qualitat i, ara per ara i tot i les promeses que llença el govern de PSOE i Compromís al respecte seguim sense un autobús que realitze un circuit urbà i les línies que en connecten amb Vila-real, Castelló i altres pobles de l’entorn són de baixa qualitat” assenyala el portaveu de l’agrupació d’EUPV a Borriana, Gabriel Ferrándiz.

Esquerra Unida recorda els veïns i veïnes que l’actual equip de Govern porta dues legislatures pressupostant i prometent un autobús urbà que mai s’ha convertit en realitat. “Només com a dada de comparació recordem als responsables municipals que el poble veí, Vila-real, ja fa anys que té un bus gratuït de transport urbà, la qual cosa demostra que quan una administració local vol es pot fer”, assenyalen de d’EUPV. “Des d’EUPV volem que s’actue ja i que passem de les paraules i els pressupostos pintats i mai executats a un pla ambiciós de transport públic que redissenye les línies actuals per oferir un millor servei, més barat per l’usuari, més ràpid i més eficaç. Només així podrem començar a demanar-li als veïns de Borriana que deixen el cotxe aparcat i confien en el seu transport públic per aplegar a Vila-real, Castelló, l’estació de trens, la Serratella o Santa Bàrbera per posar només alguns exemples”, explica Ferrándiz.

La formació d’esquerres vol un nou pla de treball en transport que reorganitze també les parades de bus i incorpore unitats més modernes i còmodes per a les persones, ja que les actuals parades i autobusos no ofereixen cap comoditat als usuaris. “Quan l’oratge és roín els usuaris pateixen fred, es mullen o estan baix un sol infernal si és estiu. Damunt l’autobús la cosa no millora perquè s’està prestant servei amb unitats que no porten encès l’aire condicionat o inclús tenen goteres. Això és tercermundista i ja va sent hora que l’Ajuntament faça alguna cosa per dignificar el transport públic a banda de pintar amb obres d’art les parades”, reivindica Gabriel Ferrándiz.

“Això passa quan un govern local està més pendent de construir grans urbanitzacions i derivar allí els diners públics que de lluitar realment contra el canvi climàtic reduint les emissions de combustibles fòssils i donar un servei de qualitat als borrrianecs i borrianenques que puguen usar amb normalitat en el seu dia a dia”, acusa el portaveu d’EUPV Borriana.

Related Articles

Back to top button