Esquerra Unida aprova el reglament de primàries per a les eleccions autonòmiques i municipals de 2023

El reglament estableix que la candidatura serà paritària, amb llistes “cremallera”, afavorint també la inclusió d’un mínim del 20% de joves menors de 31 anys. L’organització deixa oberta la possibilitat de votar possibles confluències amb altres formacions polítiques fins a l’últim moment, sempre que així ho ratifique un Consell Polític Nacional.

Esquerra Unida ha celebrat hui el seu Consell Polític Nacional en format semipresencial per analitzar col·lectivament els ítems que marcaran l’inici del nou curs polític. Així, el màxim òrgan de direcció entre assemblees ha aprovat, entre altres assumptes, el reglament de primàries per a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig, amb un 71% dels vots a favor.

També s’ha presentat l’Informe polític de l’organització, que ha estat aprovat amb un 73% dels vots a favor.D’aquesta forma, des d’Esquerra Unida es pretén continuar avançant en polítiques que milloren la vida de la classe treballadora: “la nostra prioritat és la reedició del Govern del Botànic en l’àmbit autonòmic, però també la consolidació i ampliació de la nostra força municipalista”, afirma Rosa Pérez, coordinadora d’Esquerra Unida.

Calendari de primàries

El termini per a enviar propostes de candidats per a les eleccions municipals per part dels col·lectius locals finalitzarà el 29 d’octubre.  Per a Les Corts Valencianes i la presidència de la Generalitat, les candidatures podran presentar-se entre el 19 de setembre i el 3 de novembre. La proclamació definitiva es realitzarà el 4 de novembre. Del 21 al 25 d’eixe mes es desenvoluparà la votació en línia de candidatures autonòmiques i municipals, mentre que el 27 de novembre seran les votacions presencials. D’aquesta forma, el calendari de primàries d’Esquerra unida estableix que la designació de les candidatures culminarà el 30 de novembre amb els resultats definitius.

Paritat, joventut i votació de confluències

Des de l’organització destaquen que la candidatura serà paritària, amb llistes “cremallera” i que s’afavoreix la inclusió d’un mínim del 20% de joves menors de 31 anys. Així mateix, Esquerra Unida deixa oberta la possibilitat de votar possibles confluències amb altres formacions polítiques fins a l’últim moment, sempre que així ho ratifique un Consell Polític Nacional.

Related Articles

Back to top button