Esquerra Unida reivindica la reedició del 3r Botànic

La formació d’esquerres publica un butlletí d’actualitat on recopila les principals polítiques de progrés i els èxits assolits pel govern valencià.

Esquerra Unida ha publicat un butlletí d’actualitat, amb disseny i gràfica renovades, on recopila les principals polítiques de progrés i èxits aconseguits pel govern valencià.

Amb aquest balanç, i amb la mirada fixa a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals del mes de maig, la formació d’esquerres reivindica la reedició d’un 3r Pacte del Botànic: “ens sobren motius per a un 3r Botànic, per continuar amb el camí iniciat el 2015. Encara ens falta molt per recórrer”, indiquen des de l’executiva. “En el context que vivim on tot allò que té a veure amb la política està envoltat de polèmica i soroll, es fa necessari fer la vista enrere per tindre ben presents els èxits assolits gràcies a les polítiques decidides del Govern del Botànic”.

Així mateix, des d’EUPV s’afirma que “en 2015 la corrupció i el balafiament dels recursos públics caracteritzaven el nostre territori, des d’aleshores, són molts els esforços realitzats per capgirar la situació i, tot i les dificultats, fer tot el possible per no deixar enrere ningú”. En aquest sentit, l’equip de la coordinadora Rosa Pérez Garijo emfatitza tots els avanços assolits al País Valencià en contra dels casos de corrupció del PP: “hem recuperat els diners de la corrupció del PP i els destinem a les persones. Més de 7 milions d’euros fins ara i anem a per més.”. Altrament, des d’EUPV reivindiquen les polítiques de transparència i bon govern, que es materialitzen en un nou marc legislatiu molt ambiciós, i amb la creació d’organismes com ara l’Agència Valenciana Antifrau o l’Oficina de Conflictes d’Interés.

Participació, transparència, cooperació i memòria democràtica

Esquerra Unida posa en valor la tasca realitzada des de la Conselleria que encapçala Rosa Pérez Garijo i destaca, entre altres iniciatives, la posada en marxa dels primers pressupostos participatius autonòmics, l’estratègia valenciana de retorn de les valencianes i valencians que viuen a l’exterior, o la inclusió de clàusules socials en subvencions i contractes públics,  un canvi de model que beneficia a la qualitat laboral i blinda la subrogació empresarial en benefici de milers de treballadors i treballadores, a més de inclusió social, igualtat i ocupació juvenil, entre altres, amb criteris ètics, socials i ambientals.

També, però, s’ha destacat la pertinença a la Xarxa mundial de referència en govern obert, l’Open Government Partnership i l’augment de recursos destinats a la cooperació entre pobles: més de 67 milions d’euros en 2022.

Finalment, la formació d’esquerres fa menció especial per a les polítiques de memòria, centrades a fer del nostre un territori lliure de fosses, i “dignificar la lluita de tantes persones per la República, la democràcia i la vida”, asseveren. També destaca la reparació de la memòria de les víctimes del nazisme, amb els taulells de la memòria i diversos materials de difusió.

Balanç Botànic

Pel que fa a l’àmbit dels serveis socials, Esquerra Unida destaca l’impuls de ferramentes com la Renda Valenciana d’Inclusió, l’augment d’ajudes a la dependència i la major protecció per a les víctimes de violència de gènere, que compta amb més oficines i assistència.

Sens dubte, la pandèmia de la COVID-19 ha estat determinant per a l’execució de les polítiques sanitàries i de gestió al nostre territori. Durant els últims mesos, s’ha incrementat el personal sanitari (de 54.156 en 2015 a 70.023 en 2022), una mesura imprescindible per al correcte desenvolupament de la campanya de vacunació valenciana, líder a l’Estat espanyol. Per descomptat, no podem oblidar la reversió dels serveis públics privatitzats: els hospitals d’Alzira i Torrevieja.

Pel que fa a l’àmbit educatiu, el Govern del Botànic també ha incrementat el personal docent (de 66.000 en 2015 a 78.500 en 2022), a banda d’impulsar el Pla Edificant, la xarxa de llibres, la gratuïtat de l’escolarització a partir dels dos anys, la reducció de la ràtio a les aules (20,7 alumnes/aula), i l’increment de beques universitàries i la reducció de taxes educatives.

Quant a les polítiques econòmiques i d’ocupació, Esquerra Unida emfatitza el foment del treball de qualitat i del model productiu valencià. En aquest sentit, la implantació de la gigafactoria Volkswagen a Sagunt i la millora de les xifres d’ocupació i l’augment de la contractació indefinida, amb 400.000 persones més afiliades a la Seguretat Social en són exemple.

Related Articles

Back to top button