Guanyar Alcoi reclama polítiques de protecció dels treballadors davant les elevades temperatures

Horaris i torns adaptats, descansos freqüents, proporcionar aigua, ulleres de sol i protecció solar i roba transpirable i protecció per al cap són les mesures que demana Guanyar Alcoi.

Estes mesures han d’anar en conjunt amb el pla contra les altes temperatures que ja es va demanar en 2021.

En 2019 ja van reivindicar al govern cuidar als seus treballadors després de comprovar casos de realització de feines a l’aire lliure en hores centrals del dia.

Des de Guanyar Alcoi s’ha preguntat al govern pels canvis realitzats en les dinàmiques de treball entre el personal de l’Ajuntament i també de les empreses concessionàries que facen feines a l’exterior. La plataforma municipalista reclama una major responsabilitat en la protecció dels treballadors i treballadores davant d’estes altíssimes temperatures que estem vivint. Estes mesures són clares:

• Uns horaris i torns adaptats a les pujades i baixades de temperatura

• Descansos freqüents i en llocs habilitats per a poder refrescar-se

• Proporcionar aigua suficient per a hidratar-se

• També facilitar ulleres de sol i protecció solar així com roba transpirable i protecció per al cap

Són mesures necessàries davant de les males notícies que ens han arribat de municipis com Madrid on han mort ja dos treballadors ene els últims dies. Ja en l’estiu de 2019 al comprovar que un grup de treballadors de l’ajuntament feia la seua feina a les hores centrals del dia Guanyar va reclamar mesures de protecció.

Pablo González ha sigut clar: “estem davant d’uns estius cada vegada més llargs i més durs. Serà la norma en els pròxims anys a causa del canvi climàtic. Un Ajuntament respectuós amb les persones ha de protegir-les i no permetre que treballen en condicions que poden ser perilloses. Demanem que el govern de Toni Francés aplique immediatament estes mesures bàsiques i demanem també que acceleren el pla per a pal·liar els efectes de les altes temperatures en la ciutadania que vam demanar el passat estiu i que a penes ha avançat.” 

Related Articles

Back to top button