Unides Podem – Esquerra Unida reivindica la gestió pública i directa del servei de transport sanitari

Unides Podem – Esquerra Unida s’ha reunit aquesta setmana amb una delegació de la FSC CCOO PV, encapçalada per la seua secretària general, Pilar de Vera, per a reivindicar la gestió pública del servei de transport sanitari. Les dues formacions coincideixen que el servei ha de prestar-se des de la pròpia Conselleria, com ocorre en altres comunitats autònomes.

Representants d’Unides Podem – Esquerra Unida s’han reunit aquesta setmana amb una delegació de la FSC CCOO PV encapçalada per la seua secretària general, Pilar de Vera, a la qual acompanyaven els responsables de negociació col·lectiva, comunicació i el responsable del sector de transport sanitari. Les dues formacions coincideixen que el servei de transport sanitari forma part de la columna vertebral de la nostra sanitat i ha de ser un servei prestat des de la pròpia Conselleria, tal com ocorre ja en altres comunitats autònomes.

En aquest sentit Cristian Veses, sotssecretari de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i responsable d’Àrees d’EUPV afirma que “la gestió pública de serveis com el del transport sanitari urgent i no urgent ja s’ha demostrat que comporta un millor aprofitament dels recursos, i permet reinvertir en la millora de les prestacions i en l’atenció a les persones”. A més, “en l’Estat ja tenim experiències com la de Balears, la Rioja o Navarra”, indica Veses.

Per la seua part, la síndica del grup parlamentari, Pilar Lima, ha manifestat que “el govern del Botànic continuarà la senda de deprivatitzacions, també amb el transport sanitari, com ja s’ha fet amb els hospitals d’Alzira o Torrevella” i assegura que “la gestió pública directa, tal com indica l’acord de govern, ha demostrat ser la via més efectiva tant per a la qualitat de les condicions laborals com per a la qualitat de l’atenció al pacient”. D’aquesta manera, des d’Unides Podem – Esquerra Unida i CCOO s’aposta per la gestió pública del servei de transport sanitari, com s’exposa en l’actual Pacte del Botànic.

Related Articles

Back to top button