Guanyar denuncia a Francés per dedicar-se només a aparentar que gestiona la ciutat

L’informe de la interventora mostra el document del PSOE com un gran bluf.

El passat divendres 11 de març (tres mesos després del que tocava per normativa) es van aprovar els pressupostos municipals de l’Ajuntament d’Alcoi amb un informe molt crític de la interventora mai vist fins a aquest moment. En aquest informe, entre altres moltes coses, s’advertia que s’unflaven les possibles inversions fins a nivells temeraris. De fet, el 43% de les inversions promeses depenen d’un préstec que no saben si podran tindre fins que obtinguen la liquidació del pressupost de 2021. A més a més també s’assenyalava que l’Ajuntament no té estalvis i això obliga Francés a demanar crèdits amb l’increment de les comissions que hem de pagar tots i totes (han augmentat en 105% les comissions bancàries). Per a la regidora de la formació municipalista, Sandra Obiol, és una mostra més de com de poc capaços són els regidors del PSOE en la gestió d’una ciutat: “Quan escoltes les seues ínfules de grans governants, que ja són molestes des de fora del consistori, i les compares amb la realitat diària de l’Ajuntament no pots més que posar-te les mans al cap. Segons dades del Ministeri d’Hisenda en 2021 devíem 52 euros per cap (xiquets inclosos!) mentrestant Ibi 19 euros, Ontinyent 23. Ara diu la interventora que la cosa és més greu. Quan pensen parar i actuar per al bé dels alcoians. Ojo, dic actuar no parlar, que això ja ho fan massa.”

A més a més de les preocupants advertències del cos tècnic de l’Ajuntament d’Alcoi, Guanyar ha volgut incidir en la política conservadora del PSOE, implementant accions només per a la gent que ja té la vida resolta. I així el govern municipal es nega a completar l’alimentació de les famílies vulnerables amb aliments frescos, no atén les demandes de seguretat ciutadana del barri de La Sang o no arriba al límit dels 100 euros per habitant en serveis socials. També eliminen la partida per a la rehabilitació del Teatre Principal. Obiol clou: “veure de prop en mans de qui estem és insuportable. Allò important per a Francés i els seus no és la gent que viu a aquesta ciutat, ja poden dir el que vulguen. Perquè si ho fora això es traduiria en mesures per a fer la vida millor als seus habitants i no és així.”

La plataforma a més a més han manifestat que de les promeses que els feren l’any passat Francés i Moltó en termes de canvis a la gestió de la ciutat no han complit cap ni una. I que les 34 propostes presentades en novembre de 2021 que recopilaven les propostes debatudes al saló de plenaris i acceptades pel PSOE, no han estat incloses. Per a Obiol és una mostra més que la prioritat de Francés i els seus regidors i assessors són ells mateixos, no el benestar dels veïns i veïnes.

Related Articles

Back to top button