Guanyar denuncia el descontrol del servei de lloguer de patinets elèctrics

Demanen que es faça una campanya informativa més potent i que es treballe per a solucionar els usos incorrectes dels patinets amb millor control i llocs d’estacionament definits.

Guanyar ha denunciat el descontrol del servei de lloguer de patinets elèctrics. La plataforma exposa que en els pocs dies que du el servei funcionant ha demostrat estar molt poc pensat per part de l’Ajuntament i s’han vist nombroses infraccions de l’ordenança de mobilitat, patinets abandonats enmig de calçades i voreres obstaculitzant el pas dels ciutadans.

Com exposa el regidor de la plataforma Pablo González: «nosaltres haguérem preferit un altre sistema (sobretot que fora un servei públic, com s’ha fet en altres ciutats amb serveis de mobilitat sostenible compartida) però d’entrada no ens sembla una mala opció el servei de patinets compartits com a tal. Ara bé, com ja hem patit en altres ocasions quan ho gestiona el Sr. Martínez, malbaraten les bones idees. Suposem que si és una empresa multinacional i de prestigi tindrà solucions per aquest despropòsit». Des de Guanyar s’entén que són els usuaris els que han de complir les normes de circulació, però és l’Ajuntament qui ha de controlar que es complisquen i evitar en la mesura del possible que no s’utilitze el casc, que es circule per damunt de les voreres o en direcció contrària per la calçada, així com que els patinets s’aparquen a llocs on no toca i vehicles i vianants hagen d’anar esquivant-los. «Si creuen que no tenen forma de controlar que es faça bé, doncs potser no ha sigut tan bona idea.» L’empresa es compromet a retirar els patinets estacionats de forma incorrecta en 45 minuts després que l’Ajuntament els avise «però si no es pot garantir que hi haja un control per part de l’Ajuntament doncs no servix de massa.» afirma González.

Davant dels problemes d’aparcament des de Guanyar es demana que es delimiten millor les zones on estacionar els patinets i que en compte de llevar espais per als vianants s’ocupen places d’aparcament per a cotxes per a afavorir el canvi de mobilitat i reemplaçar viatges en cotxe. Tal com explica el regidor «a la mateixa memòria que presenta l’empresa apareixen imatges d’exemple on s’estacionen els patinets en places de cotxe i on els espais designats per a aparcar estan ben delimitats i amb suports fixos a manera d’aparcabicicletes, però ací s’ha optat per deixar ocupar voreres sense cap ordre definit i llevar espai als vianants»

La plataforma municipalista també recomana que a més de millorar el control i les zones d’aparcament es faça una bona i forta campanya informativa sobre els usos problemàtics que estan trobant-se dels patinets per tal de que la ciutadania conega com fer ús d’este servei. «Ja siga perquè no hi ha efectius policials suficients per fer el control o perquè la gent no està suficientment informada ens hem trobat amb un mal ús ben estés d’este servei. Que miren de controlar-ho millor, que instal·len llocs fixes per a deixar els patinets o que facen una campanya informativa més potent. El que siga, però que ho solucionen, perquè d’altra manera una bona idea pot acabar convertint-se en un despropòsit.» conclou González.

Related Articles

Back to top button