Unides Podem – Esquerra Unida proposarà modificacions legislatives per a dotar de competències als Ajuntaments per a frenar l’impacte ambiental dels mega projectes fotovoltaics i eòlics

Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta d’Unides Podem – Esquerra Unida, visita la localitat de Xiva i es compromet a treballar conjuntament les modificacions legislatives necessàries per a dotar d’autonomia municipal als ajuntaments en aquesta mena de gestions sobre l’ordenació del territori.

Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta del Grup Parlamentari d’Unides Podem – Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, va visitar durant el dia d’ahir el municipi de Chiva “per a fer costat als veïns i veïnes de la localitat, a l’ajuntament i a les plataformes en defensa del territori en les seues reivindicacions per a frenar l’impacte ambiental d’una macro planta fotovoltaica que pretén instal·lar-se als peus de la serra protegida de Chiva”.

La diputada es va reunir amb els regidors del grup municipal Chiva Unida – Esquerra Unida, Manu Clemente Silla i Enrique Nácher Sánchez, i representants de l’agrupació d’associacions “Salvem Brihuela”.  A continuació, va realitzar una vista al paratge natural on es pretén localitzar la polèmica macro planta fotovoltaica.

Blanes afirma que durant la visita “hem pogut comprovar que els ajuntaments no tenen la capacitat per a ordenar el seu territori”. En aquest sentit, Manu Clemente, regidor delegat de Desenvolupament Urbà i Sostenibilitat, ha corroborat que “en el municipi tenim un gran problema amb la instal·lació del mega parc fotovoltaic al voltant de la Serra de Xiva, el nostre paratge natural municipal, i és la falta de competències en el sòl rústic”. Per això, Clement, que va agrair la visita d’Estefania Blanes, reivindica la necessitat de “treballar conjuntament amb l’administració autonòmica per a dotar de recursos i de veu als municipis, i que siguem els ajuntaments els qui tinguem la potestat de decidir com volem ordenar el nostre territori”. Per la seua part, Blanes indica que “ens hem compromés i treballarem en les modificacions legislatives que siguen necessàries en l’àmbit autonòmic per a dotar d’aquesta autonomia municipal als ajuntaments”.

 
Blanes es mostra a favor “que hi haja un canvi en el model energètic, i una transformació que camine cap a les energies verdes i renovables”, però “no tot s’hi val, perquè aquestes instal·lacions no són innòcues per als territoris”. Després d’haver visitat la zona en la qual es pretén instal·lar aquesta macro planta, Blanes es reafirma en què “és evident que cal replantejar-se el lloc on es munten aquestes instal·lacions, quines són les grandàries adequades i a qui proveiran d’energia” perquè, “hem d’apostar per un consum de proximitat, també en l’energia elèctrica”.

Show More

Related Articles

Back to top button