Esquerra Unida i CCOO Indústria es reuneixen per a valorar i abordar la situació del sector de l’automòbil de manera conjunta

Membres de l’executiva d’EUPV es reuneixen amb Juan José Picazo, secretari general de CCOO Indústria del País Valencià. Durant la reunió s’ha valorat la necessitat d’abordar la situació de la indústria de l’automòbil en el territori d’una forma global i conjunta.

Juan José Picazo, secretari general de CCOO Indústria del País Valencià s’ha reunit aquest matí amb membres de l’executiva d’EUPV per a compartir impressions sobre la situació actual del sector de la indústria de l’automòbil i el seu impacte en la resta del sector industrial auxiliar en el territori.

 El sector es troba en ple procés de reconversió, seguint la línia que marquen les noves tendències en mobilitat actuals. Una transformació que sens dubte comportarà canvis en la fabricació de vehicles i afectarà directament la situació laboral de les seues treballadores i treballadors.

Aquest procés de reconversió ja afecta a la plantilla de la factoria Ford Almussafes, el màxim exponent de la indústria en la zona, que s’enfronta a importants retallades en les seues condicions laborals com la reducció de costos salarials, l’extensió de la jornada de treball o l’augment de dies de treball per any. Però no sols a ells, també a la resta de plantilles de les empreses auxiliars del sector automobilístic.

“Es parla molt de la factoria Ford i de la dificultats que pateixen en aquests moments els seus treballadors i treballadores en les negociacions amb l’empresa, però hem de tenir en compte que hi ha moltíssimes empreses auxiliars que treballen directament o indirectament per a aquesta factoria, per tant hem estat valorant de quina forma es pot fomentar i ajudar al sector automobilístic en el seu conjunt”, afirma Estefanía Blanes, diputada i portaveu adjunta del grup parlamentari Unides Podem– Esquerra Unida en les Corts Valencianes. En aquest sentit, s’estima que “al voltant del 75% del sector automobilístic treballa en aquestes empreses auxiliars”, dades que evidencien l’amplitud de treballadors afectats i la magnitud d’una problemàtica que ha d’abordar-se “des d’un enfocament ampli, amb possibles solucions de manera global”, emfatitza Blanes.

Durant la reunió s’ha valorat de quina forma es pot ajudar al sector automobilístic en el seu conjunt, perquè les empreses puguen adaptar-se i treballar sobre les necessitats d’electrificació dels nous vehicles. Picazo i Blanes coincideixen que les solucions han de plantejar-se de manera global i conjunta per a tot el sector, i aposten també per la formació: “és molt important que les empreses formen a les seues treballadores i treballadors contínuament”, afirma Blanes, que emfatitza una vegada més la importància del sector en el nostre territori.

Show More

Related Articles

Back to top button