EU Algemesí renova el grup municipal i dona pas a Ximo Rosell

Després de 5 anys de dedicació a les regidories d’Igualtat, Educació i Salut, Fina Machí deixa els seus càrrecs com a regidora per centrar-se a l’organització del col·lectiu, i entrega el relleu al nou regidor, Ximo Rosell.

Algemesí (03.01.22). Fina Machí ha decidit deixar les regidories que ostentava a l’Ajuntament d’Algemesí després de cinc anys. Al llarg d’estos anys, Fina Machí ha desenvolupat una bona quantitat de projectes en cadascuna de les regidories que ha gestionat.

A la Regidoria d’Educació els seus esforços s’han centrat en la millora i adequació dels distints centres públics d’Algemesí mitjançant el programa Edificant. Fina ha fet possible que el CEIP Ribalta fora reformat durant el confinament. Les obres per la construcció del nou centre d’Educació Especial, l’Alberto Tortajada, a l’antic escorxador, ja estan a punt. Este projecte de construcció té un pressupost d’al voltant de 4 milions d’euros. L’ampliació de l’IES Bernat Guinovart amb 4 noves aules, la qual s’iniciarà en pocs mesos, permetrà eliminar els barracons d’aquesta ciutat. A més, cal destacar també la posada en marxa del programa Bus a Peu que pretén conscienciar a les families i a l’alumnat dels beneficis d’anar a peu a l’escola.

Respecte a la Regidoria de Salut, s’ha creat un grup motor composat pel Centre de Salut, el Centre de Salut Pública d’Alzira i l’Ajuntament d’Algemesí, al que primerament s’ha acordat fer un Estudi d’Estratègia Local en Prevenció i Promoció de la Salut, del qual s’han extret 20 reptes detectats com a punts d’acció. Entre els punts que s’han implementat està el programa Algemesí Camina i un programa Contra l’Obesitat Infantil que es posarà en marxa en quan la situació epidemiològica millore. A més, gràcies a la insistència i perseverància de Fina Machí, prompte s’iniciaran les obres d’ampliació del Centre de Salut d’Algemesí, que es convertirà en un Centre de Salut Integral (CSI) i estarà dotat de radiodiagnòstic i rehabilitació.

En quant a la Regidoria d’Igualtat, gràcies al seu treball, ha passat de dependre de Serveis Socials a ser una regidoria plenament consolidada i amb entitat propia. Esta regidoria ha desenvolupat múltiples accions repartides al llarg de l’any entre les que cal destacar les activitats al voltant del 25-N (Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones) i, el 8 de març (Dia Internacional de les Dones), el Dia Contra la Prostitució i la Trata de Dones, així com diferents programes duts a terme conjuntament amb els centres educatius, tant de primària com de secundària.

Fina Machí ha afirmat estar molt satisfeta de la tasca duta a terme. “Ha sigut un orgull molt gran poder treballar per a millorar el meu poble. Me’n vaig molt tranquila perquè sé que deixe les regidories en bones mans”.

El seu substitut serà Ximo Rosell, professor de Formació Professional a l’IES Bernat Guinovart d’Algemesí. A més, Ximo Rosell forma part de la Nova Muixeranga, és col·laborador de l’ONG d’Algemesí AAPSD (Ajuda a Persones Saharauis amb Discapacitat) i membre fundador de l’Associació Cultural Calauela. Ximo Rosell ha declarat: “Considere este nomenament com una oportunitat i una responsabilitat molt grans. Treballaré de valent per aprofundir en la qualitat democràtica del nostre poble i que Algemesí continue siguent la ciutat plural i tolerant que és hui en dia”.

Related Articles

Back to top button