Guanyar reclama al PSOE respecte pel treball de les dones artistes

L’estudiant de l’IES Andreu Sempere, Lidia Carbonell, ha demostrat que les dones no arriben a ser el 20% del total d’exposicions d’arts plàstiques organitzades entre 2013 i 2021

El treball de recerca “Mujeres invisibles (también) en el arte”, realitzat per l’estudiant de l’IES Andreu Sempere, Lidia Carbonell ha sigut classificat com a finalista en Premis Sapiència de la Xarxa d’Universitats Valencianes. En aquest treball s’ha identificat que durant el període comprés entre els anys 2013 i 2021, de les 72 exposicions individuals realitzades a la ciutat, només 14 foren de dones, un 19%. Una desigualtat flagrant que per a Guanyar Alcoi no pot ser promoguda per una ciutat que vol ser respectuós amb la feina de dones i homes.

En aquest sentit la plataforma municipalista a més a més de voler mostrar el seu reconeixement per l’estudiant i pel professorat que l’ha encoratjat i acompanyat, ha demanat al govern de Toni Francés dues coses molt senzilles:

  • Que la programació anual d’exposicions d’arts plàstiques incloguen entre un 40 i un 60% de presència de dones, un interval equitatiu assumit internacionalment
  • Que aquesta presència siga en igualtat de condicions que la dels homes, és a dir, que siga equiparable la seua presència en el format (individual/col·lectiva), en l’espai (tamany de la sala) i en temps (nombre de setmanes que es pot visitar l’exposició).

La proposta ha sigut acceptada al Plenari Municipal. Per a la regidora de la formació, Sandra Obiol, es tracta d’una responsabilitat fonamental per a un govern que respecte a les persones del seu poble, en igualtat de condicions. Com assenyala: “estem parlant de promoure les mateixes oportunitats laborals, en el treball creatiu, de dones i homes. Estem parlant d’oferir referents a la nostra joventut. Estem parlant d’escoltar a les noves generacions com Lidia Carbonell que ens reclama un món diferent.”

Related Articles

Back to top button