EUPV reclama “diàleg i un traçat mediambientalment sostenible” per a la prolongació de la CV-60 fins a Gandia

Estefania Blanes: “el traçat ha de ser de consens, creiem que la conselleria ha d’escoltar els col·lectius i municipis que coneixen el terreny perquè l’obra siga sostenible amb el medi ambient, el paisatge i l’horta tradicional, i per això hem portat l’assumpte al Ple de les Corts”

La prolongació de l’autovia CV-60 entre l’Olleria i Gandia, a la província de València, és una reivindicació històrica de la població de la zona per a connectar les comarques centrals valencianes amb el port de Gandia, així com amb l’AP7 i la N-332. Perquè aquesta nova infraestructura siga una realitat és necessari actuar sobre dos trams diferents de la CV-60; el de L’Olleria-Gandia i el Tram Palma de Gandía-Gandia.

Estefanía Blanes, responsable de l’àrea institucional d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), portaveu adjunta del Grup Parlamentari d’Unides Podem-Esquerra Unida en Les Corts Valencianas i portaveu de la coalició en la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports, ha manifestat que “parlem d’una reivindicació que els governs anteriors han desoït deliberadament, per això, des del nostre punt de vista, que el govern del Botanic estiga treballant en això és una bona notícia per a la vertebració social i econòmica de les comarques implicades”, no obstant això, ha continuat “el que ja no és tan bona notícia és el traçat proposat en el Projecte Bàsic de la Connexió de la CV-60 amb la N-332.”

Referent a això, la diputada d’esquerres ha afirmat que “no ens sembla el traçat més adequat perquè entenem que suposa un gran impacte sobre el medi ambient, el paisatge i l’horta tradicional”, per a Blanes, “el traçat ha de consensuar-se perquè el proposat actualment afecta al territori d’una forma inacceptable” i ha volgut recordar que la nova via ràpida de quatre carrils afecta a huit municipis: Palma, Beniflá, Potries, la Font d’en Carròs, Rafelcofer, Beniarjó, Bellreguard i Almoines, i el cost ronda els 66 milions d’euros.

Blanes ha finalitzat dient, “davant la necessitat que l’obra i el traçat final afecten el menys possible al paisatge natural i a la tradicional Vega de la Safor hem presentat una pregunta oral al pròxim ple de les Corts dirigida al Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, per a conéixer si pensa obrir un procés de diàleg per a escoltar les peticions de la zona i buscar alternatives més sostenibles i amb menys impacte ambiental.”

Per part seua, Nahuel González López, Coordinador d’EUPV Gandia i Regidor a l’Ajuntament de Gandia, ha manifestat que “l’actual proposta suposa un gran impacte mediambiental, paisatgístic i sobre l’Horta de la Safor, en moments en els quals tant Europa com els governs progressistes aposten per la sostenibilitat”, per al regidor d’esquerres “les connexions que permeten ajudar en les poblacions que actualment suporten una sobrecàrrega de trànsit són importants, però és igual d’important que siguen actuacions sostenibles”, per això, ha dit “s’han de buscar alternatives a l’actual traçat proposat per la Conselleria i per això, donem suport a les reivindicacions del col·lectiu Per l’Horta Safor i les al·legacions que estan presentant en aquest sentit diversos ajuntaments de la comarca.”

Finalment, el coordinador d’EUPV Gandia, ha manifestat que “cal buscar la compatibilitat entre l’interés per a vertebrar les Comarques Centrals i afavorir els sectors productius amb la necessitat de salvar l’Horta Històrica així com tindre el menor impacte en la nostra terra, creiem que aqueixa és l’essència dels governs progressistes a nivell local, autonòmic i en l’estat; el diàleg.”

Related Articles

Back to top button