Guanyar exigeix realitats i no més promeses per al Centre d’Alcoi

González: “el PSOE vol fer creure que el Pla Estràtegic del Centre que existeix és la solució per al barri quan sembla que està fet per a satisfer les demandes de Sedano la passada legislatura quan demanava un pla de reactivació comercial de Sant Francesc i voltants”.

Es prometen més de 21 milions d’inversió però la realitat és que de moment, segons els càlculs del mateix govern, incloent totes les despeses de manteniment i comptant inversions pròpies i externes, només s’han fet efectius 4,5 milions en més de 10 anys de govern.

La resposta que el govern de Toni Francés ha volgut donar a les queixes de les associacions veïnals a la falta d’un Pla integral de rehabilitació del centre posa en evidència, per a Guanyar Alcoi, la feblesa de les seues polítiques.

Fa unes setmanes les Associacions veïnals Font Roja, La Sang, Partidor, Sant Pancraç, Centre i Viaducte emetien un comunicat on manifestaven la falta d’un projecte integral de rehabilitació integral del Centre Històric d’Alcoi i demanaven que aprofitant l’arribada de les ajudes dels Fons Europeus es redactara un projecte global per tal de buscar recursos que permeten salvar el que queda de Centre. Des del govern del PSOE han emés un altre comunicat en el qual no citen a les associacions veïnals però fan per respondre a les seues queixes.

La plataforma municipalista critica que davant d’aquestes queixes el govern de Toni Francés es responga fent veure que ja existeix un pla estratègic citant l’elaborat en 2017 quan aquell ni és integral, per tindre un àmbit d’actuació reduït, ni incideix d’especial manera en la rehabilitació d’habitatges per tal d’afavorir la recuperació de població, sinó que està enfocat en una reactivació comercial centrada en el carrer Sant Francesc i el seu entorn tal com exigia el grup de Jorge Sedano la passada legislatura.

En el comunicat es diu que existeix un Pla Estratègic elaborat per PATECO amb objectiu i accions fixades. Segons la plataforma ciutadana este pla no es pot considerar un pla integral del Centre, tal com es demana per part de les associacions veïnals perquè el mateix àmbit d’actuació està restringit a una zona determinada del Centre. Tal com explica el regidor Pablo González “diuen que hi ha un Pla Estratègic per al Centre, com volent fer veure que el que demanen les associacions veïnals ja està fet o que les seues queixes no estan justificades, però la realitat és una altra. Per a començar no és un estudi integral del Centre perquè el seu àmbit d’actuació és molt reduït. No estudia el carrer Casablanca, ni el barri del Partidor ni res més avall del carrer L’Escola o l’església de Santa Maria, per exemple.”

Una de les altres crítiques al comunicat del govern de Toni Francés és que sembla que es vol fer veure que este pla és l’eina definitiva per a la recuperació del Centre, però al seu contingut no s’incideix d’especial manera en la rehabilitació dels habitatges del Centre, aspecte que la plataforma ciutadana considera prioritari per tal de fer reviure el barri. Tal com apunta González “és cert que un dels objectius de l’estudi és frenar el deteriorament dels edificis i habitatges, però a l’hora de plantejar accions només planteja agilitzar les inspeccions tècniques i incrementar les ajudes per a la inspecció i rehabilitació d’edificis tal com ja hem demanat des de Guanyar Alcoi, i de nou es centra en el carrer Sant Francesc i els adjacents.”

Des de Guanyar Alcoi no volen fer de menys el treball fet pels redactors d’este pla sinó que consideren que és necessari un altre enfocament més ampli. “Este estudi aporta un coneixement del Centre que és interessant tenir, per exemple, al seu diagnòstic ja planteja que el despoblament del barri és el principal risc i que és urgent i prioritari actuar per a recuperar la població, tal com anem dient des de Guanyar Alcoi fa temps. Però creiem que, a més, fa falta un pla integral més ampli de recuperació, rehabilitació i revitalització del Centre que aborde el problema de forma global i planifique accions més enllà d’actuacions puntuals i amb mires electoralistes i a curt termini. No podem estar venent com a la solució als problemes del Centre un estudi que sembla que es va fer centrant-se en el carrer Sant Francesc i voltants i enfocant-lo principalment en la recuperació comercial perquè allò és el que demanava Sedano la passada legislatura” conclou el regidor.

Related Articles

Back to top button