EUPV celebra que finalment la gestió de l’àrea de salut de Torrevieja siga 100% pública

La veu d’EUPV dins del Consell va ser contraria des del principi a la creació de l’empresa pública.” explica la Coordinadora General d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, “també hem estat com a organització al costat de treballadores i usuàries per a recollir i donar suport a les seues reivindicacions” ha afegit.

La nostra posició ha sigut fonamental per a la gestió directa.

Després de la informació que s’ha donat a conéixer per part de la Conselleria de Sanitat en la qual assumeix que la creació de l’Empresa Pública de Salut no tirarà avant, i accepta la gestió pública directa de la Generalitat, des d’Esquerra Unida del País Valencià “volem celebrar que la pressió social al costat de la nostra posició en el Govern del Botànic ha fet possible aquesta realitat.”

Des d’EUPV sempre s’ha apostat per la reversió, de la mateixa forma que es va oposar a la privatització en el seu moment, aquesta reversió implicava gestionar l’hospital públic directament des de la Conselleria de Sanitat. En la mateixa posició s’han situat la Mesa Sectorial, els comités d’empresa i les plataformes ciutadanes. Tot això ha sigut clau perquè la Conselleria de Sanitat rectifique la seua opció de gestionar a través d’una empresa pública, “hem estat amb les treballadores i els usuaris des del principi, perquè sentir aqueixa determinació social a favor de la gestió directa de la sanitat pública ens ha donat la força suficient per a mantindre una posició ferma en el Consell” especifica la Coordinadora.

En aquest sentit, EUPV ha recordat que la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica va ser la primera a presentar al·legacions al Projecte de Decret llei “exigint seguir el model de reversió iniciat amb la recuperació de la gestió pública de l’hospital d’Alzira, per ser l’única manera de garantir la igualtat de drets entre les i els treballadors”.

Però per a EUPV queda molt per fer, estarem pendents de la formalització de la gestió directa de Torrevieja i continuar treballant des de les institucions i des de les diferents plataformes perquè es revertisquen les concessions tant d’àrees de salut que finalitzaran, com les de Dénia o Manises, com en serveis sanitaris fonamentals com la radiologia.

Per a EUPV, la gestió pública directa és l’única garantia de qualitat del servei, la salut ha d’estar sempre per damunt dels interessos econòmics.

Related Articles

Back to top button