EUPV col·labora amb la “Associació Dajla Solidaris amb el Poble Sahrauí” per a donar suport als seus projectes de cooperació

Estefania Blanes: “Sempre donarem suport al poble sahrauí en la seua lluita per la llibertat, per això també participarem en la Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí que acaben a Madrid el dia 18”

Esquerra Unida del País Valencià ha realitzat una aportació econòmica a l’Associació Dajla Solidaris amb el Poble Sahrauí de 2.400 €, que aniran destinats a cobrir necessitats bàsiques de l’Escola de Diversitat funcional sensorial de Dajla, un projecte de cooperació l’objectiu de la qual és promoure a través de l’educació el desenvolupament humà de la població més vulnerable en els Campaments de refugiats sahrauís, la infància amb discapacitat i la dona.

Per a Estefanía Blanes, responsable de l’àrea institucional d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i portaveu adjunta del Grup Parlamentari Unides Podem-Esquerra Unida en les Corts Valencianas, “es tracta de donar suport a la formació de les xiquetes i xiquets amb diversitat funcional sensorial i el desenvolupament i apoderament de la dona”, i ha afegit, “a més a causa de la pandèmia per Covid19 les xiquetes i xiquets no podran viatjar com en estius anteriors per a gaudir del programa ´vacances en pau,´ i amb aquesta xicoteta aportació ajudarem al fet que tinguen més mitjans per a organitzar activitats lúdiques adaptades, millores a les aules com la instal·lació d’aire condicionat, i sobretot, que puguen garantir-se el desdejuni, el menjar i productes frescos, d’higiene i material escolar.”

D’altra banda, la diputada d’esquerres ha considerat que “la situació del poble saharahui requereix una solució ja, és inacceptable que porten més de quaranta anys en el desert, expulsats de les seues cases, patint la violació dels seus drets humans i les agressions constants del regne de marruecos, mentre la comunitat internacional, inclòs l’Estat espanyol, són corresponsables per permetre l’incompliment reiterat de les resolucions de nacions unides que els reconeix el dret a decidir el seu futur en llibertat.”

Amb l’objectiu de reivindicar i donar visibilitat a la lluita del poble Sahrauí, diferents col·lectius han organitzat la Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí, que ja són als carrers i que finalitzaran a Madrid el 18 de juny, amb columnes en marxa des de diferents punts de l’Estat espanyol. Una marxa en què EUPV secunda i en la qual participarà, en paraules d’Estefanía Blanes, “per a pressionar als governs perquè actuen d’una vegada” però també, ha finalitzat, “per a conscienciar a tota la societat de la situació d’emergència que viu la població sahrauí i la seua lluita per la pau davant cada agressió bèl·lica de les Forces Armades Marroquines”, una situació que de nou s’ha fet flagrant des que el regne de marruecos va trencar l’alto-el-foc el mes de novembre en irrompre el seu exèrcit en el pas del Guerguerat.

Related Articles

Back to top button