Unides Podem-Esquerra Unida dona suport a les reivindicacions de la Societat de Radiologia de la Comunitat Valenciana

Pilar Lima: “les ressonàncies magnètiques han de ser de propietat i gestió directa per la Conselleria de Sanitat”

Estefanía Blanes: “no té sentit que la radiologia siga l’única especialitat mèdica que es trobe exclosa del sistema sanitari, és una anomalia que hem de solucionar”

Durant la vesprada d’ahir, Pilar Lima i Estefanía Blanes, sindica i portaveu adjunta del Grup Parlamentari d’Unides Podem-Esquerra Unida en les Corts Valencianas respectivament, al costat de Rosa Medel, diputada de la coalició en el Congrés dels Diputats, van mantindre una reunió amb Asunción Torregrosa Andrés, presidenta de la Societat de Radiologia de la Comunitat Valenciana i vicepresidenta de la Societat Espanyola de Radiologia, per a tractar la situació de les treballadores i treballadors de radiologia al País Valencià.

La síndica d’aquest grup, Pilar Lima ha recordat que la legislatura passada a iniciativa de Podem, Les Corts Valencianes van aprovar instar el Consell a impulsar un pla de recuperació de les Ressonàncies Magnètiques amb cronograma d’actuacions, “amb l’objectiu que aquestes tècniques siguen de propietat i gestió directa per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública”. Lima ha lamentat que la política d’externalització que va propiciar el PP “ha descapitalitzat a la xarxa sanitària pública de l’alta tecnologia, qüestionat la integritat dels serveis de radiologia i empobrit la investigació, l’assistència sanitària integrada, així com la formació dels i les radiòlogues”.

Per part seua, Estefanía Blanes, portaveu adjunta del Grup Parlamentari d’Unides Podem-Esquerra Unida, ha afirmat que “estem davant una especialitat essencial del sistema sanitari, per la qual cosa la gestió única i integral dels Serveis de Radiologia és imprescindible perquè l’atenció i assistència al pacient siga completa i de qualitat” i ha afegit, “una gestió que pensem que ha de ser pública i directa, on es duga a terme una renovació de la maquinària que actualment està obsoleta” per això, ha dit “no entenem que la proposta de la Conselleria siga una subrogació sense més, creem que després de dos anys d’incertesa des que acabe la concessió, les i els treballadors d’aquest servei han de passar a formar part de l’administració mitjançant la corresponent borsa d’ocupació a través de places estatutàries, perquè passen a integrar-se en el sistema de salut valencià en igualtat de condicions.”

Per part seua, la portaveu de sanitat d’Unides Podemos en el Congrés, Rosa Medel, ha insistit que “el diagnòstic per imatge mitjançant Ressonància Magnètica és una exploració necessària en l’actualitat per a poder brindar una assistència sanitària especialitzada de qualitat”, però ha lamentat que actualment la Comunitat Valenciana “és una de les autonomies que pateixen una major privatització d’aquesta tècnica”.

Related Articles

Back to top button