Unides Podem- Esquerra Unida exigeix el pagament de les quantitats degudes a les treballadores i treballadors de Ports de l’Estat

Estefanía Blanes: “els convenis col·lectius són la peça fonamental que garanteix els drets laborals de les treballadores i treballadors, i els convenis es compleixen.”

El Grup Parlamentari Unides Podem-Esquerra Unida en les Corts valencianes, a través de la seua portaveu adjunta Estefanía Blanes i en coordinació amb CCOO (Sector mar-ports) han presentat una Proposició no de llei en les Corts valencianes per a sol·licitar al Govern de l’Estat espanyol que, a través de la Secretaria d’Estat d’Hisenda i a la Comissió Executiva de la Comissió Interministerial de Retribucions, s’abonen les quantitats derivades tant de l’aplicació de l’III Conveni Col·lectiu de Ports de l’Estat i Autoritats Portuàries, com de l’increment salarial del 2,3% determinat per a 2020 acordat entre l’Estat i els sindicats per al conjunt de les treballadores i treballadors de les administracions públiques.

En paraules de la diputada d’esquerres, “com a responsables últims, aquests organismes públics han de complir amb els pactes i abonar sense més demora les quantitats econòmiques pendents”. Per a Estefanía Blanes, “la negociació col·lectiva és un principi constitucional que es configura com l’instrument bàsic per a la regulació i millora de les condicions laborals de les treballadores i treballadors, i té un caràcter vinculant”, per tant, ha afegit, “han de respectar-se els acords amb els sindicats sense excuses ni demores injustificades.”

D’altra banda, la Proposició no de llei també insta l’Estat espanyol que, a través de Ports de l’Estat, s’assignen els recursos corresponents a cada Autoritat Portuària per a permetre el desenvolupament de la negociació col·lectiva en les Autoritats Portuàries de Castelló, València i Alacant. Per a la portaveu adjunta d’Unides Podem-Esquerra Unida, “no té sentit que un sistema com el portuari, que no ha deixat de donar beneficis a l’Estat, pose traves a la negociació col·lectiva mentre sentim que alguns pretenen fer inversions multimilionàries de diners públics en ports com el de València per a augmentar més el beneficis de les multinacionals”, i ha finalitzat dient “els treballadors i treballadores dels organismes públics portuaris han demostrat, àmpliament, la seua capacitat de sacrifici durant els anys més durs de les crisis i mereixen no sols que es complisca amb els pactes sinó que se’ls reconega aqueixa dedicació en el seu conveni col·lectiu.”

Related Articles

Back to top button