Guanyar Alcoi denúncia que es tornen diners de subvencions

L’Ajuntament d’Alcoi ha hagut de reintegrar a la Generalitat Valenciana 37.700 € de dues subvencions destinades a pal·liar la vulnerabilitat

González: “resulta molt penós que el nostre Ajuntament no trobe la manera d’invertir aquests diners amb la situació de precarietat que pateixen tantes alcoianes i alcoians.”

Guanyar Alcoi ha demanat al plenari de l’Ajuntament d’Alcoi que es busque una solució ferma per a aprofitar fins a l’últim cèntim de les subvencions que ens arriben de qualsevol administració pública. Ho ha fet després de constatar que a la Junta de Govern de 29 de març es va aprovar el reintegrament d’una quantitat molt important de recursos econòmics de dues subvencions concedides per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Més de 80.000 € que, descomptats els recursos destinats a la contractació de personal -i que també van ser retornats- , resten 37.700 euros que haurien d’haver anat directament a prestacions socials, i que s’han perdut. El seu regidor Pablo González manifesta: “ens sorprèn moltíssim que no es busquen maneres per a que aquesta pèrdua es solucione. Sabem del patiment de tants i tants veïns i veïnes nostres que no podem admetre aquestes qüestions sense més, com purs tràmits. Des d’una perspectiva de persona normal els diners costen molt de guanyar com per anar desaprofitant-los. Malauradament la regidora de Gràcia no ha acceptat el nostre prec, és a dir, no volen buscar solucions.”

Guanyar Alcoi incideix amb les dades de pobresa i vulnerabilitat social que s’han fet públiques aquestes setmanes. Unes dades que encara que siguen pitjors a altres municipis no deixen de reflectir una situació de precarietat i vulnerabilitat de moltíssimes persones de la nostra ciutat. Per eixe motiu reclamen al govern responsabilitat i creativitat per a buscar la millor manera de respondre a les necessitats de la ciutat. Segons González: “no ens volem acostumar a la inèrcia del govern de Toni Francés de mirar cap a un altre costat quan apareixen els problemes, no siga que els estropege la foto. Eixe Alcoi en positiu només existeix en un món imaginari. I per suposat, no l’aconseguirem mai si no ens enfrontem als problemes reals de la ciutadania i busquem maneres de resoldre’ls.”

Related Articles

Back to top button